Bu kapsamda Hollanda Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Kültür ve Tanıtma Müşavirliği eşgüdümünde de Amersfoort’taki “Trivium College”da 60 öğrencinin katıldığı bir atölye çalışması yapıldı.
Gerçekleşen atölye çalışmasında uzun yıllar Konya’da Somatçı Fihi Ma Fih Restorant olarak Selçuklu Mevlevi ve Konya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan bunun yanında Konya gastronomi kültürüne birbirinden değerli eserler kazandıran Emîr-i Çâşnîgîr, 2022 Gourmand ödüllü Şef olan Ulaş Tekerkaya tarafından katılan öğrencilere Hatay mutfağının ürünleri uygulamalı olarak tanıtıldı.
Yaşamını Hollanda da sürdüren Şef Ulaş Tekerkaya, etkinliğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek ülkemize ait lezzetlerin tanıtımı için bu tür etkinliklerin bir fırsat olduğunu ve bunu en güzel şekilde değerlendirildiğini söyledi.
ŞERİFE KAYA
Meram Belediyesi vezneleri cumartesi günü de çalışacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.