ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin ‘Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasıyla sonuçlanan Suriye’nin kuzeyinden asker çekme kararına gelen tepkilere yanıt verdi. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye’den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın” ifadelerini kullandı.
“ESAD KENDİ TOPRAKLARI İÇİN TÜRKLERLE SAVAŞSIN”
Trump’ın paylaşımları şöyle:
“IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye’den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın. Generallerime dedim ki, neden düşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad için savaşalım? Kürtleri korumak adına Suriye’ye yardım etmek isteyen biri varsa bana uyar; bu, Rusya, Çin ya da Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!”
“BEN GÜNEY SINIRIMIZA ODAKLANMAYI TERCİH EDİYORUM”
Bazı insanlar ABD’nin, düşmanımız Beşar Esad’ın başkanlık ettiği Suriye sınırını 7.000 mil uzaktan korumasını istiyor. Suriye’ye yardım etmeyi kim seçtiyse, doğal olarak Kürtleri de korumak istiyor. Ben ise ABD’nin Güney Sınırımıza odaklanmayı tercih ederim.”
ABD Başkanı, kendisinin ülkenin güney sınırına yöneleceğini belirterek, Meksika ile ABD arasında duvar inşa etmeyi sürdüreceğini ifade etti.
TRUMP SAVAŞ İDDİALARINA DA CEVAP VERMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, Amerika basınında yer alan Türkiye ile savaş iddialarına Twitter’dan cevap vermişti. Trump, “İnsanlar NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi gerçekten düşünüyor mu? Biz başka bir savaşa girmiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
Hindistan’da canlı halde gömülmüş kız bebek bulundu
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95262 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78457 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71723 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69970 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65942 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60773 kez okundu