Konya
°C
Yeni Meram
24.01.2022 16:59

Trabzon kaçıyor, Konyaspor kovalıyor

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nda 23. hafta heyecanı geride kalırken, zirve yarışındaki çekişme devam ediyor. İzmir deplasmanında Altay’ı tek golle mağlup eden ve bir maç eksiği bulunan Konyaspor, 9 puan farkla Trabzonspor’u takibini sürdürdü

A+
A-
24.01.2022 16:59
24.01.2022 15:48
0
524
ABONE OL


SPOR Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nda 23. hafta heyecanı geride kalırken, zirve yarışındaki çekişme devam ediyor. Liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor derbi maçta bitime 5 dakika kala bulduğu gollerle Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek yarışta hata yapmadı. Temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor ise İzmir deplasmanında düşme hattında yer alan Altay’ı tek golle mağlup ederek, zirve takibini sürdürdü ve bir maç eksiğiyle aradaki 9 puanlık farkı korudu. Yeşil-beyazlılar ligde en az gol yiyen takım unvanını da eline geçirdi. Lider Trabzonspor, Galatasaray maçında kalesini gole kapatamadı ve yediği gol sayısı 17’ye çıktı. Son iki maçta kalesini kapatan Konyaspor, 23. hafta sonunda 16 golle ligin en az gol yiyen ekibi oldu.

SÜPER Lig’de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise puan kayıplarını sürdürüyor. Beşiktaş, 1-0 öne geçtiği Yeni Malatyaspor deplasmanında 84’te Adem Büyük’ün penaltı golüne engel olamayınca sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Fenerbahçe ise deplasmanda önde olduğu maçta Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Ligde çıktığı son 12 maçta sadece bir kez galip gelebilen Galatasaray’da da kötü gidişat sürüyor. En son 25 Aralık 2021’de evinde Antalyaspor’u mağlup eden sarı-kırmızılılar, o günden bugüne galibiyet yüzü göremedi. 4 maçtır üst üste kaybeden sarı-kırmızılılar, 27 puanda kalarak 15. sırayı aldı. Trabzonspor’a 2-1 mağlup olan Galatasaray’da taraftarlar, yönetimi de istifaya davet etti.

ADANA Demirspor, evinde Fatih Karagümrük’ü 5-0 mağlup etti. Adana Demirspor’da Britt Assombalonga ve Yunus Akgün ikişer gol, birer asistlik performanslarıyla farkı getiren isimler oldu. Göztepe, konuk olduğu Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla ligde çıktığı son 4 maçta 4. galibiyetini elde etti. Nestor El Maestro yönetimindeki İzmir temsilcisi, puanını 27’ye yükseltirken küme düşme potasından da biraz olsun uzaklaştı. Belözoğlu yönetiminde üst üste 2. maçından mağlup ayrılan Başakşehir’in ise galibiyet özlemi 4 maça çıktı.

KASIMPAŞA, Kayserispor’u 3-1 mağlup etti ve üst üste 5. galibiyetini alarak düşme hattından çıktı. Bu sonuçla, Kayserispor’un da 6 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. Deplasmanda Giresunspor’u 3-1 ile geçen Alanyaspor, ligde çıktığı son 3 maçta 3. galibiyetini elde etti. Puanını 38 yaparak 3. sıraya yerleşen Akdeniz ekibi, 5 maçtır ise yenilgi yüzü görmüyor. Mustafa Denizli ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına Mert Nobre’yi getiren Altay’ın ise galibiyet hasreti 16 maça çıktı. Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor ise bu haftayı puan kayıplarıyla kapatarak düşme hattından çıkamadı. *SPOR SERVİSİ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.