Kentte bazı hayvancılık işletmelerinde şap hastalığı tespit edildi. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün aldığı kararla kent genelinde hayvan pazarları kapatıldı.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, “İlimize komşu Sivas, Yozgat, Ordu illerinde görülen şap hastalığı mihrakları nedeniyle hayvan satış yerleri kapatılmıştı. Son günlerde ilimizde de hastalığın birkaç hayvancılık işletmesinde görülmesi yapılan filyasyon çalışmasında kaynağın hayvan pazar yerleri olması nedeniyle 2023/03 sayılı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile il genelindeki tüm hayvan pazaryerlerimiz 17.01.2024 tarihinden itibaren tedbir amacıyla 2’nci bir emre kadar kapalı kalacaktır” ifadelerini kullandı. (DHA)
81 ilde Çember-11 operasyonu! 3 bin 209 kişi yakalandı
RTÜK’ten 5 televizyon kanalına üst sınırdan para cezası
Türk zırhlısı Macaristan’da göz doldurdu
Biyoçeşitlilik ve habitatın korunması için geliştirilen projelere destek verilecek
BM: Gazze’de on binlerce Filistinli büyük bedeller ödeyerek sürekli göçe zorlanıyor
DMM, Minguzzi cinayetine ilişkin davada “katile engelli raporu verildi” iddiasını yalanladı
Türkiye ile BAE arasındaki swap anlaşmasının Körfez yatırımlarının önünü açması bekleniyor
MİT’ten son 3 yılda Mossad’ın ajan ağına yönelik 6 operasyon
Gönül Dağı’ndan Gazze’ye destek mesajı
O ildeki barajların doluluk oranı kuraklık nedeniyle düştü
Konya’da kırmızı ışıkta duran otomobile arkadan son sürat çarptı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.