Konya
°C
Yeni Meram
24.05.2024 15:21

Tarihi Meram Çay Bahçesi küllerinden yeniden doğuyor

Meram Belediyesi, ilçenin en özel ve en güzel noktalarından biri olan tarihi ‘Meram Köprüsü’ etrafına değer katacak yeni bir çalışma yürütüyor.

A+
A-
24.05.2024 15:21
24.05.2024 15:34
1
647
ABONE OL

Bölgenin tarihi ve yeşil dokusunu koruyarak güzelliğine güzellik katacak çalışmanın yakın zamanda tamamlanacağını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Çalışmalar bittiğinde tarihi Meram Çay Bahçesi küllerinden yeniden doğacak” diye konuştu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediye tarafından start verilen tarihi ‘Meram Köprüsü’ etrafındaki çalışmaları yerinde inceledi. Kavuş yakın zamanda tamamlanması planlanan çalışmaların süreci ve durumu hakkında ekiplerden bilgi aldı.

“Konya denince ilk akla gelen yerlerden biri burasıdır”
Çalışmanın detaylarını ve gelinen noktayı kamuoyuyla paylaşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şehrin en çok bilinen ve sevilen bölgelerinden biri olan tarihi Meram Köprüsü etrafında yeşil dokuyu bozmadan Meram Çay Bahçesi’nin yenilenerek tekrar hizmete sunulacağının bilgisini verdi. Yapılan çalışmaların neticesinde ‘Tarihi Meram Çay Bahçesi’nin adeta küllerinden yeniden doğacağını ifade eden Başkan Kavuş, “Bu bölgeyi Meramlı ya da Konyalı olup da bilmeyen yoktur. Bunun ötesinde başka şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın da Konya denince ilk aklına gelen yerlerden biri burasıdır” diye konuştu.

"Misafirlerine nostaljik anlar yaşatacak"
Geçmişte şehrin gerek hafta içinde gerekse hafta sonunda adeta buraya aktığını hatırlatan Başkan Kavuş, “Eskiden yaz aylarında çocuklar her gününü burada geçirir, hemşehrilerimiz çayını, kahvesini içer, görkemli, büyük, yeşil ağaçların altında nefes alır, pikniğini yapar ya da gözlemesini, sac böreğini yer, günün, haftanın yorgunluğunu burada atardı. İşte bu güzel alanı eski ihtişamlı günlerine döndürmek amacıyla başlattığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Burası artık ‘Tarihi Meram Çay Bahçesi’ olarak yeniden hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Misafirlerine nostaljik anlar yaşatacak” şeklinde konuştu.

"Maziyi yad edeceğiz"
Bölgenin yenilenmesine neden ihtiyaç duyulduğu noktasında da açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, “Belediyemize ait pek çok mekanımız var. Bunları üç yıl gibi kısa bir zaman içinde marka haline getirmeyi başardık. Ama burası Meram için en özel noktalardan biri. Eski görkemli günlerine geri dönmesi şehrimiz ve ilçemiz adına çok önemli. Büyük, küçük tüm hemşehrilerimiz yılın her günü buraya gelip nostaljik masa ve sandalyelerde oturup, renkli lambaların süslediği ağaçların altında neşeli ve huzurlu saatler geçirsinler, eskiyi yad etsinler istedik. Tıpkı eskiden olduğu gibi isteyen buradaki tesislerden yararlansın, isteyen kendi getirdikleriyle bu güzelliklerin tadını çıkarsın diye arzuladık. Güzelliği kadar maliyetleri bakımından da hemşehrilerimizin hoşuna gideceğini düşündüğüm bu düzenlemenin ilçemize ve şehrimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. (İHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. metin mesen
    2024-05-27 13:53:02
    Allah aşkına yazık değilmi aynı yere her sene veya iki senede bir yenileme yapılıyor,bu milletin parası yazık değilmi varsın biraz doğallığında kalsın..