Konya
°C
Yeni Meram
25.04.2024 16:42

Suudi Arabistan'da tutuklanan NEÜ'lü akademisyen Muhammed Ali Çağlar serbest bırakıldı

Suudi Arabistan'da 1.5 yıldır taciz iddiasıyla hapishanede tutulan Muhammed Ali Çağlar, serbest bırakıldı. Çağlar'ın daha önce yayınlanan ses kaydında, "Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Lütfen beni kurtarın." dediği ifade edilmişti.

A+
A-
25.04.2024 16:42
25.04.2024 16:47
0
364
ABONE OL

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Muhammed Ali Çağlar, umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'da taciz iddiası ile tutuklanmıştı. Yaklaşık 1.5 yıldır cezaevinde olan Çağlar'ın, serbest bırakıldığı belirtildi. Türkiye'ye dönen Çağlar, ailesine kavuştu.

OLAYIN ASLI NE?
Olay Aralık 2022'de Mekke'de gerçekleşti. Necmettin Erbakan Üniversitesinde İslam hukuku dalında akademisyen olarak görev yapan, diğer yandan da Ürdün Üniversitesinde doktora yapmaya devam eden Muhammet Ali Çağlar, anne ve babası ile birlikte umreye gitti.

Türk akademisyen, Kabe'yi tavaf ettiği esnada Hacerül Esved'e (cennetten gelen taş) dokunmak istedi. Bilindiği gibi Hacerül Esved'e dokunmak bir hayli zor ve taşın etrafında sık sık izdiham yaşanıyor.

Muhammed Ali Çağlar da Hacerül Esved'e ulaşmaya çalıştığı sırada çantasını yer düşürdü ve çantasını almak için yere eğildi. O anda bir izdiham yaşandı. Kalabalığın içindeki Çağlar, Suudi polisler tarafından taciz suçlaması ile gözaltına alındı.

Suudi yargı makamları, Muhammet Ali Çağlar'a taciz suçlaması ise 2 yıl hapis cezası ve 50 Bin Riyal (yaklaşık 360 Bin Türk Lirası) para cezası verdi.

Muhammet Ali Çağlar'ın eşi Melek Ebru Çağlar ise, konuya ilişkin o dönem yaptığı açıklamada, eşine iftira atıldığını ve taciz iddialarının asılsız olduğunu ifade etmişti.

Melek açıklamasında, Muhammet hakkında bir polis haricinde hiç kimsenin şikayette bulunmadığını ve olayın gerçekleştiği yerde, taciz suçlamasını kanıtlayacak herhangi bir kamera kaydının olmadığının altını çizmişti. (HABER MERKEZİ)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.