SPOR fütüristi, yönetim danışmanı ve milli sporcu Hakan Demiray, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının spor sektörüne ciddi maliyet getireceğini savundu. Pandemi sürecinde insanların evde egzersiz yapmanın önemini daha iyi anladığını ifade eden spor fütüristi, yönetim danışmanı ve milli sporcu Hakan Demiray, açıklamada bulundu. Demiray, spor salonlarının 1 Haziran’da yeniden açılmasını beklediklerini belirterek, şöyle konuştu. “Türkiye’de 7 bine yakın spor salonu var. Bu işletmelerin hangi mantık çerçevesinde bu süreci yöneteceğiyle ilgili prosedürleri bekliyoruz. Yani şu anda işletmeler tarihi biliyor ama içeriği bilmiyor”.
HAKAN Demiray, spor sektörünün önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde dijitalleşeceğini düşündüğünü söyledi. Teknolojinin spor salonlarına entegre olacağını aktaran Demiray, “Koronavirüs, spor sektörüne ciddi maliyet getirecek. Sürekli hijyenik ortamı oluşturmakla ilgili bir yatırım gerekiyor, bu belki personel yatırımı da olabilir. Bu durum işletmelerin alması gereken yükümlülükler olarak karşımıza çıkıyor. Şu an turizmde bir sertifikasyon var, yani yeterlilik belgesi gibi. Belki spor salonlarıyla ilgili de böyle bir şey olabilir” diye konuştu. Dijitalleşmenin, antrenörlerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını da vurgulayan Demiray sözlerini şöyle sürdürdü.
“SEKTÖR inanılmaz hızlı bir şekilde dijitalleşecek. Bu dijitalleşme telefon uygulamalarıyla olacak. Spor salonlarına teknoloji entegre olacak. İnsanlar artık evden spor yapmaya başlayacak. Salonlarımızdaki antrenörlerimiz sistem yazılım içerisinde evlerinde kameraların karşısında tüm üyelerimize hizmet veriyor. İsterseniz tatildeyken plajda antrenörünüzle karşı karşıya sporunuzu yaparsınız. Çünkü kişilerle yan yana olmak, sosyalleşmek çok önemli ama artık zaman bize başka bir şey söylüyor. Spor salonundaki antrenörünü evinde de talep edebileceğini anlatıyor”.
SPOR ekonomisinin gerilemeye başladığını ve bunun insanların aynı şeyleri izlemekten sıkıldığı için olduğunu savunan Demiray, “Hayatımıza yeni spor dalları ve ligler geliyor. Bazı raporlara göre 2016 yılındaki tüm spor müsabakalarının kitlesi 4 yıl öncekinden yüzde 15 daha düşük. Bu, insanların sıkıldığını gösteriyor. İnsanlar artık yeni şeyler izlemek istiyor. Birçok spor dalında izleyici artık bir şey olmayacak ki diyor. Buna ilginin azalması sponsorlara başka ligler ve spor dalları gerektirdi” diye konuştu. *SPOR SERVİSİ
Koronavirüs sonrası Türkiye’deki ilk spor organizasyonu 8. Fetih Kupası olacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.