Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Son Dakika: Emekliye bayram ikramiyesinde beklenen açıklama geldi!

Hazırlanan torba yasa teklifi, 17 milyon emeklinin bayram ikramiyesi hayallerini suya düştü. Emekli ikramiyesi bayramda 4 bin lira olarak yatacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifi, milyonlarca vatandaşın ekonomik beklentilerini derinden sarsacak düzenlemeler içeriyor. Enflasyon karşısında yaşam mücadelesi veren 17 milyon emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi zammı rafa kalkarken, aynı teklifle bedelli askerlik ücretine 83 bin TL’lik dev bir artış yapılması öngörülüyor.

 

EMEKLİNİN UMUTLARI BAŞKA BAHARA KALDI

Büyük çoğunluğu 20 bin lira gibi temel ihtiyaçları karşılamaktan uzak bir maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin gözü kulağı, bayram ikramiyelerine yapılacak olası bir zamdaydı. Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü günden güne eriyen milyonlarca emekli, yaklaşan bayramlar öncesi bir nebze olsun nefes alabilmek için umudunu ikramiye artışına çevirmişti.

 

Ancak Meclis’e sunulan yeni düzenleme ile bu umutlar suya düştü. Kanun teklifine göre, emekli bayram ikramiyelerinde herhangi bir artışa gidilmeyecek. İkramiyeler, artan enflasyona ve eriyen alım gücüne rağmen eski tarifeden, yani 4 bin TL olarak ödenmeye devam edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bedelli askerliğe zam yolda! Yeni fiyat ne kadar olacak?

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.