
Kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Yanalak köyünde dün öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağış yerini daha sonra doluya bıraktı. Kısa sürede etkisini artıran dolu köyde hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası köyden geçen dere taştı. Köy merkezi ve tarım arazileri sular altında kaldı.
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışması başlattı. Sağanak ve dolu nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyleyen köy muhtarı Kazım Demirel, köy içindeki derede ıslah çalışması yapılması gerektiğini ifade etti.
VALİLİKTEN YAĞIŞ UYARISI
Bu arada Sivas Valiliği kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirilmelere ve meteoroloji radarlarından alınan verilere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. (DHA)
Kaynak: DHA

Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98345 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
81521 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
74813 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73073 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69040 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61527 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.