Konya
°C
Yeni Meram
30.10.2023 12:49

Sıcaklıklar birden düşecek! Kuvvetli yağış uyarısı... Konya'da yağış var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ege, Akdeniz, Marmara ve Doğu'da sağanak yağışın etkili olacağını, sıcaklıkların 5 derece birden düşeceğini duyurdu. Konya'da da önümüzdeki 3 gün yağış bekleniyor. Yarın bazı ilçelerde görülecek yağışlar çarşamba ve perşembe günü Konya merkeze de uğrayabilir.

A+
A-
30.10.2023 12:49
30.10.2023 13:07
0
3102
ABONE OL

“PERŞEMBE GÜNÜ SICAKLIKLAR DÜŞECEK”

Prof. Dr. Orhan Şen, tarih vererek sağanak yağış alacak bölgeleri uyardı. Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Pazartesi yağış yok. Yarın Salı İç Ege ve Akdeniz bölgesinde Çarşamba Doğu'da kuvvetli olmayan yağış geçişleri görülecek. Perşembe Ege ve Marmara'da bir günlük Kuvvetli yağış Akşam İç Anadolu'da Cuma Doğu'da yağış bir günlük olacak. Sıcaklık Perşembe düşecek cuma tekrar yükselecek. İstanbul bugün parçalı bulutlu sıcaklık 25 derece. Perşembe günü 5 derece düşecek, Cumartesi 26 derece. Perşembe günü Öğlene doğru İstanbul da şiddetli yağışa dikkat edeceğiz. Aynı gün Kırklareli Tekirdağ Edirne Çanakkale'ye de dikkat edeceğiz. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ülke genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.”

RÜZGAR ORTA KUVVETTE ESECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgârın, genellikle kuzeyli, zamanla iç kesimlerde doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIKLARI

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 24

İstanbul: Parçalı bulutlu 25

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26

Bursa: Parçalı bulutlu 26

Adana: Parçalı ve az bulutlu 32

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 29

Samsun: Parçalı bulutlu 22

Trabzon: Parçalı bulutlu 23

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 19

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 28

KONYA'DA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yarın Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar, çarşamba günü de sağanak yağış şeklinde devam edecek.

Yarın Konya'nın Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Çarşamba günü ise Konya merkezde de yağış görülebilir. Diğer yandan  Ahırlı, Akören, Altınekin, Beyşehir, Bozkır,  Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim Halkapınar, Hüyük, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük'te de sağanak yağış bekleniyor. 

Perşembe günü de Konya merkezde, Akşehir, Altınekin,Çeltik, Cihanbeyli,  Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Karatay, Kulu, Meram,  Sarayönü, Selçuklu, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde hafif sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. 

M. Habib MUTLU

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.