Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Sıcak havada düzenli beslenme bir çok rahatsızlığın önüne geçiyor

Konya'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken uzmanlar, doğru beslenmenin önemli hastalıklara karşı koruyucu olduğunu belirtti.

Havaların sıcak seyrettiği şu günlerde uzmanlar, doğru beslenme uyarısında bulundu. KTO Karatay Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, yaz aylarında ne kadar doğru beslenme olursa, vücuttaki doğru mikroorganizmaların gelişmesine de olumlu ölçüde katkıda bulunmuş olacağına dikkat çekti.

 

“Daha az hastalanmak istiyorsak, mikrofloramızı doğru yönde beslememiz gerekiyor”

Bağırsaklardan bulunan mikroorganizmalara dikkat çeken Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, “Bizim mikrofloramız, mikroflora dediğimiz bağırsaklarımızda yaşayan mokroorganizmalar var. Biz yaz mevsiminde nasıl beslenirsek dolayısıyla bu mikroorganizmaların, doğru mikroorganizmaların gelişmesine de olumlu ölçüde katkıda bulunmuş olacağız. Peki bu olumlu mikroorganizmaların büyümesine katkı sağlarken aslında bize ne gibi faydalar sağlar, çok önemli bir konu. Obeziteye, koroner kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona, şeker hastalığına karşı koruyucudur. Önümüzde kış mevsimi var, daha az hastalanmak istiyorsak, mikrofloramızı doğru yönde beslememiz gerekiyor. Bu yaz ayında acaba nasıl doğru beslenmeliyim, malumunuz hepimiz dondurma yemek istiyoruz, serinlemek istiyoruz ancak burada limitimize dikkat etmemiz gerekiyor. Tabii ki bol su içmemiz gerekiyor, diyetimizi mutlaka renklendirmemiz gerekiyor. Meyve ve sebzeler açısından çok yoğun bir mevsim yaşıyoruz. Bunları mümkünse çiğ olarak ya da pişmiş olarak kurallarına uygun şekilde, bizim önerdiğimiz tencerelerde ve pişme yöntemleriyle öneriyoruz. Yoğurdu kesinlikle tüketmeyi unutmuyoruz ve dolayısıyla bol su her zaman bizim yanımızda olmalı. Bizim genel ruh sağlığımız, biyolojik sağlığımız ve psikolojik sağlığımız açısından gerekli” dedi.

 

“Tüm sebzelerden ve meyvelerden mümkün olduğunca çiğ ve doğru olarak pişmiş şekilde faydalanmamız gerekir”

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, “Tabii bu arada mutlaka hatırlamamız gereken diğer bir konu ise, güneşin doğal D vitamini kaynağı olduğu, yaş almış insanlara, gebelere, bebeklere ve aslında hepimiz için geçerli olan diğer bir şey güneşten doğru şekilde faydalanabilmemiz lazım. Doğru saatlerde güneşin tepede olmadığı zaman sabahleyin güneşlenebilmemiz gerçekten hepimiz için en doğrusu, en doğalı. Mutlaka yoğurdu, ayranı, suyu diyetimizde bulundurmalıyız ve diyetimizi mümkün olduğunca renklendirmeliyiz. Burada da kırmızı, örneğin karpuz gibi, sarı örneğin kavun gibi, patlıcan yiyorsak dışında eflatun var, içinde beyaz var, diyetimizi mutlaka renklendirmemiz lazım. Tüm sebzelerden ve meyvelerden mümkün olduğunca çiğ ve doğru olarak pişmiş şekilde faydalanmamız gerekir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cihanbeyli’de 350 aileye yardım eli uzatıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.