Taraşçı Mahallesi’nde market işleten Bağcı, ilkokul çocuklarını dijital bağımlılıktan uzaklaştırıp, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir şeyler yapmaya karar verdi.
Marketine gelen öğrencilere ücretsiz hikaye kitapları dağıtan Bağcı, kitapları özetleyip getiren çocukları dondurmayla ödüllendiriyor.
Bağcı, mahallenin çocukları için her yıl farklı etkinlikler düzenlediğini söyledi.
Bu yıl çocukları teknolojik cihazlardan uzaklaştırmak için böyle bir uygulama yaptığını, birçok çocuğun kitap özeti getirdiğini aktaran Bağcı,”Çocukların telefona ve bilgisayara bağımlı hale geldiğini görmek beni üzüyor. Bu yüzden onları kitapla buluşturmak istedim. Hikaye kitaplarını ücretsiz veriyorum. Kitabı okuyup özetleyen çocuklara ‘Dondurma benden’ diyorum. Her gelen çocukla sohbet ediyor, neler anladıklarını dinliyorum. Onların gözlerindeki ışığı görmek her şeye değer.” ifadesini kullandı.
Kaynak: AA
Karapınar’da sezonun son buğday hasadı yapıldı
Konyaspor günü tek idmanla değerlendirdi
Konyaspor’dan Koper’e transfer oldu
Konya’da bugün kimler vefat etti? 1 Ekim Çarşamba günü
Aksaray’da 14 yaşındaki çocuk, patronundan ve polisten kaçtı, yakalanınca gazetecileri tehdit etti
Konya’da Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri yapıldı
Aile hekimlerine Beyşehir’de eğitim programı
Konya’da devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti
Konya’da kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı: 3 yaralı
Beyşehir’de üreten kadın girişimcilere destek
Camiler toplumsal hayatın kalbi