Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Selçuk’ta iletişim ve psikoloji konuşuldu

Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrencilere yönelik “İletişim ve Psikolojik İyi Oluş Semineri” düzenlendi. Seminerde kişinin kendisiyle olan iletişimine dikkat çekilerek doğru iletişim kurmanın önemi ifade edildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fulya Öztaş, Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Güler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Seminerde iyi oluş üzerine iletişim ve psikoloji açısından yaklaşımlar değerlendirildi.

Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Güler, seminerin açılışında Merkez olarak öğrenci ve üniversite çalışanlarının karşılaşabilecekleri her türlü problemin çözümüne yardımcı olmayı ve kişilerin iyilik halini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Gönüllülük, gizlilik ve etik ilkeler doğrultusunda profesyonel çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Güler, “Günümüzde en önemli sorunlardan biri iletişimsizlik. İletişim kuruyoruz ama belki kişiler arası ilişkiler kuramıyoruz ya da yüz yüze ilişkiler konusunda sorunlar yaşıyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok hızlı değişimler oldu. Dolayısıyla da biz cep telefonlarıyla psikolojik ihtiyacımız olan iletişim ihtiyacını karşılıyoruz gibi görünüyor. Bilimsel araştırmalar da gösteriyor ki yüz yüze iletişimin yerini hiçbir zaman sanal ortamdaki iletişim tutmuyor” diye konuştu.
Psikolog Dilara Koç, sunumunda kişinin öncelikle kendisiyle olan iletişiminin önemli olduğunu belirterek doğru iletişim kurmanın iyi oluştaki yerini anlattı. Doğru iletişimin; özgüven artması, ilişkilerin güçlenmesi, stres ve kaygının azalması ve duygusal dayanıklılığın gelişmesine olumlu etkilerinin olduğunu bildiren Koç, hayatta yaşanan hataların da birer gelişim fırsatı olarak değerlendirilmesinin iyi oluşa katkılar sunduğunu söyledi. Koç, şunları kaydetti: “İletişim, tanımlamaya kalktığımızda çok geniş ve kuramsal bir kavram. Birçok faktörden etkileniyor. İletişim, sadece sözcüklerden ibaret değil; jest, mimik, göz teması, vücudumuzun duruşu, ses tonumuz, söyleyiş şeklimiz dahil olmak üzere hepsi iletişim kapsamında yer alıyor. Birine ‘teşekkür ederim’ demekle ‘teşekkür ederim’ diye bağırmak aynı anlama gelmiyor. Hepsi farklı tonlamalarda farklı anlamlara geliyor. Bu sebeple de iletişim, psikolojik iyi oluşumuzu doğrudan etkiliyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi yenileniyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.