Selçuklu Belediyesi gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre emanet etmek bilinciyle çevre çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda Çevre ve Sıfır Atık Platformu tarafından düzenlenen “Temiz Mahalle Temiz Selçuklu” etkinliği bu kez Parsana Mahallesi’nde gerçekleşti. Ashabı Suffe Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri, çevre gönüllüleri ve Parsana Mahalle Muhtarının katılımıyla yapılan çevre temizliği etkinliğine 60 kişi katıldı.
“Çevre hassasiyeti için farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz”
Belediye olarak çevre temizliği ile ilgili ciddi bir farkındalık çalışması yürüttüklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çevreye olan duyarlılığı artırmak geleceğe daha temiz bir dünya bırakmanın temelini oluşturuyor. Belediye olarak bunu bir misyon haline getirdik. Yaptığımız çevre farkındalığı çalışmalarımızda hemşehrilerimizi çeşitli platformlarda bilgilendirerek onları bu çevre hassasiyetinin birer neferi olmaya davet ediyoruz. Bu çerçevede Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Selçuklu Kent Konseyimize bağlı Çevre ve Sıfır Atık Platformu okullarda, sokaklarda ve caddelerde şehrin farklı noktalarında çalışmalar gerçekleştirerek bilgilendirmeler yapıyor ve sonrasında uygulamalı olarak bu farkındalığı geniş çevrelere yaymak için çalışıyor. Örnek uygulamalarımızdan bir tanesi olan ‘Temiz Mahalle Temiz Selçuklu’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz çevre temizliği etkinliğimiz her hafta farklı bir mahallemizde çevre duyarlılığına dikkat çekiyor. Bu hafta da Parsana Mahallemizde çevre gönüllülerimiz sahadaydı. Çevre duyarlılığına destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Her yaştan çevre gönüllüsünün bulunduğu etkinlikte konuşan katılımcılar da çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yaptı.
Kuzey Amerikalı aronya meyvesinin Konya Ovası’nda hasadı başladı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
129824 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
122817 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110892 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108814 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104632 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68733 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.