Tekirdağ, Giresun ve Trabzon’da çeşitli okullarda 19 yıl boyunca öğretmenlik yapan Yusuf B.’nin, lise terk olduğu ve bilgisayarda ürettiği diplomanın fotokopisiyle göreve başladığı ortay çıktı. Savcılık ‘sahtecilik ve dolandırıcılık’ soruşturması başlattı.
Trabzon’da, 2005’te ‘yılın öğretmeni’ seçilen Rukiye G.S.’nin ardından yeni bir sahte öğretmen skandalı daha ortaya çıktı. 1994’te Akçaabat Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olan Yusuf B., Rize Meslek Yüksekokulu’nu kazandı. Bir yıl sonra okulu bırakan Yusuf B., memleketi Trabzon’a döndü. İki yıl bir işte çalışan Yusuf B., iddiaya göre 1998’de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Fakültesi’nden mezun olan bir kişinin diplomasının fotokopisini ele geçirdi. Yusuf B., diplomadaki ismi silerek bilgisayar ortamında kendi adına hazırladığı diplomanın fotokopisini alıp öğretmenlik başvurusu yaptı. Başvurudan iki ay sonra Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi Büyükkarakarlı Köyü İlköğretim Okulu’na Türkçe öğretmeni olarak atanan Yusuf B., 4 yıl bu okulda görev yaptı. Ardından Giresun Aksu Anadolu Lisesi’nde 9 yıl, Bulancak Ticaret Meslek Lisesi’nde 3 yıl çalıştı.
SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK
Gazete Habertürk’ten Enis Yıldırım’ın haberine göre 2015’te memleketi Trabzon’da Çarşıbaşı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanan ve bu okulda 1.5 yıl görev yapan Yusuf B. de, önceki ‘sahte öğretmen’ vakaalarının ardından ülke genelinde başlatılan taramaya takıldı. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, diploması sahte çıkan Yusuf B. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İfadesine başvurulan Yusuf B. pişman olduğunu belirterek, okula gitmeme kararı aldığını söyledi. Yusuf B. hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık soruşturması başlatıldı.
Varlıkları hiç bilinmeyen FETÖ’cüler ortaya çıktı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95229 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78421 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71682 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69932 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65906 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60756 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.