Bakanlığın aldığı yeni önlemler şöyle:
KAPI KOLLARI SÜREKLİ TEMİZLENECEK
“Masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılacak. Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olacak ve temizlik sonrası en az bir saat havalandırılacak. Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilecek.
MİSAFİRLERİN EŞYALARINA DOKUNAN ELİNİ YIKAYACAK
Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanacak ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanacak. Restoran çalışanları, el temizliğine dikkat edecek. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanacak, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılacak. Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulgusu olan personel şikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak. Misafirlerin kişisel eşyalarına temas eden kişiler, bu tür işlemler sonrasında derhal ellerini yıkayacak veya alkol bazlı el antiseptiğiyle el temizliği yapacak.”
Koronavirüs testi hangi hastanelerde ücretsiz? Sağlık Bakanlığı listeyi yayınladı
1
Bir SMA ilacı daha SGK’nin geri ödeme listesine alındı
92641 kez okundu
2
3 yaşındaki çocuğun bağırsağından 7 tane mıknatıs çıktı
67847 kez okundu
3
Nadir görülen sindirim sistemi hastalığı tedavi edildi: “Erik, kiraz ve zeytini çekirdeği ile tüketmeyin”
40558 kez okundu
4
Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetleyecek
25533 kez okundu
5
Fucidin krem nedir, ne için kullanılır?
10000 kez okundu
6
2 yaşındaki çocuğa, yanağından alınan yama ile idrar kanalı oluşturuldu
4696 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.