Konya
°C
Yeni Meram
27.07.2022 12:38

Rusya limanında tahıl gemileri hazırlanıyor

Rusya'nın Rostov-On-Don Limanı'nda, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde 22 Temmuz'da imzalanan tahıl anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye taşınacak olan tahıllar gemilere yükleniyor.

A+
A-
27.07.2022 12:38
27.07.2022 12:40
0
1537
ABONE OL

Tüm dünyayı etkisi altına alan gıda krizinin çözümü Türkiye`den geldi. Her iki ülkeyle yürütülen iyi ilişkiler, atılan tarihi imzalarla son buldu. Ukrayna limanlarına sıkışmış olan 25 milyon ton tahılın sevkiyat düğümü İstanbul`da çözüldü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması`na ilişkin, "Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi İstanbul`da kurulacak merkezde yapılacak" açıklamasını yapmıştı.

"RUSYA VE UKRAYNA’DAN 50 MİLYON TONA YAKIN TAHIL DÜNYA PİYASALARINA SUNULABİLECEK"


Tahıl sevkiyatına ilişkin cuma günü atılan imzanın ardından süreç hızla ilerliyor. Sürecin sağlıklı yürütülmesi için İstanbul`da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi bugün açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tahıl sevkiyatının iki hafta içerisinde başlayabileceğini, her ne kadar 4 aylığına yapılsa da anlaşmanın uzatılabileceğini açıkladı.

Kalın, "Yıl sonuna kadar Rusya ve Ukrayna’dan 50 milyon tona yakın tahıl dünya piyasalarına sunulabilecek" dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.