Müsabakalara, 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Orhan Okulu olmak üzere 2014 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Fatih Atlı, 2013 şampiyonu İsmail Balaban, 2009 ve 2010 şampiyonu Mehmet Yeşilyeşil, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 şampiyonluk kazanan ve 6 final müsabakası bulunan Recep Kara, Kırkpınar şampiyonları Osman Aynur ve Şaban Yılmaz’ın da yer aldığı 50 başpehlinan, 47 başaltı pehlivan ve 26 büyük orta pehlivan katıldı.

Kıran kırana geçen ve Sinan Kaya’nın başpehlivanlığı kazandığı 2. Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, Orhan Okulu ikinci olurken, Savaş Yıldırım ve Fatih Atlı üçüncülüğü paylaştı.
Büyük orta kategorisinde birinci Kemal Eser, ikinci Uğur Dede, üçüncülüğü ise Eyüp Kıyı ile Dündar Şan aldı. Başaltı kategorisinde ise birinci Bayram Doğan, ikinci Kemal Şahin, üçüncü Sefa Üngör ve Faruk Koca oldu.
Gelecek yıllarda müsabakalara daha geniş katılımlar sağlayarak, tüm Mersinlileri bu heyecana ortak edeceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tüm güreşçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şehrimizde çok heyecanlı müsabakaları bizlere izlettiler. Mersin’i spor kenti yapma yolunda düzenlediğimiz yağlı güreşler, ata sporumuza olan ilgiyi de arttırmakta, ilimizde birçok gencimiz açtığımız güreş akademisine gelerek ata sporumuz güreşi öğrenmektedir. Güreş akademimizde eğitim gören gençlerimiz de inşallah er meydanlarına çıkarak, bizleri gururlandıracaktır” dedi.
”Babama Galatasaray Maçı Var” Dersek Madenden Çıkar
1
Sivas’ta evde boğazları kesilerek öldürülen 2 kardeşin babası, 5 yıldır kayıpmış
65615 kez okundu
2
Kerim Kaya: “Farklı yollar, aynı adımlarla yürünmez”
20703 kez okundu
3
Çalhanoğlu: Konya’da zaferlerimiz var
10846 kez okundu
4
DSİ 1389 personel alımı yapacak
5365 kez okundu
5
Aksaray’daki hayvan hırsızları 6 saatte yakalandı
4142 kez okundu
6
İstanbul Konya hızlı tren bilet fiyatları ne kadar?
4136 kez okundu