Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Öncelik halk sağlığı

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işletmelerde gıda denetimlerine devam ediyor.

Denetimlerde halk sağlığının korunması hedeflenerek, mevzuata aykırı bulunan yerlerde yasal işlemler yapılıyor. Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce (DÖSİMM) müze, örenyeri, işletme ve ücretsiz halk plajlarının açık ve kapalı alanlarında yer alan ticari ünitelerin kiraya verilmesi işleri kapsamında DÖSİMM kiracıları/yüklenicileri tarafından işletilen kafe, restoran, kantin, çay ocağı, büfe, köy kahvesi, çay bahçesi vb. işletmelerle birlikte Anadolu Kültürel Girişimcilik Anonim Şirketi (AKG) ile yapılan “Müze Ören Yerleri Satış ve Ticari Alanları ile GES Mağazalarının Kiraya Verilmesi İşi” sözleşmesi çerçevesinde firma tarafından işletilen ve toplu tüketim hizmeti sunan işletmelerde güvenilir gıda arzının sağlanması adına Bakanlıklarımızın talimatı gereğince, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortak denetimler düzenlenmiştir. Bilindiği üzere Bakanlığımız gıdaların üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında gıda güvenirliliği ve hijyen kuralları ile ilgili 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Türk Gıda Kodeksine uygunluk çerçevesinde denetimler yapmakta, yapılan denetim ve kontrollerde mevzuata aykırılık bulunduğunda ise, uygunsuzluğa neden olan firma ve ürünler hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem uygulanmaktadır. Kamu sağlığının korunması ve gıda güvenilirliğinin sağlanması adına Konya İlimizde faaliyet gösteren, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı söz konusu ticari ünitelerde gıda satış ve toplu tüketim faaliyeti gösteren işletmelerde denetimler yapılmıştır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hedef toprak verimini korumak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.