Adana’daki liselerde öğrenim gören 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı proje çerçevesinde ilk olarak Karapınar Erozyon Sahası ziyaret edildi. Öğrenciler burada Erozyon Sahası Sorumlusu Asım Niyazoğlu’ndan detaylı bilgi aldı, Gındam Yaylası ve Örnek Tepe’yi yerinde inceleyerek doğadaki değişimi gözlemlerken, daha sonra ise İnoba obruğunu gezdi. Programın bir diğer durağı, Karapınar GES oldu. Osman Büyüksırıtoğlu tarafından ağaçlandırılmış özel alan ziyaret edilirken, Meke Gölü ve Acıgöl’ü de gezen öğrencilere burada Necmettin Erbakan Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Bozyiğit tarafından kapsamlı çevresel bilgiler aktarıldı. Proje yürütücüsü Coğrafya Öğretmeni Mediha Kanat, “Bu proje ile öğrencilerimizin iklim değişikliği hakkında farkındalıklarını artırmak, çevre bilinci kazandırmak ve bilimsel meraklarını uygulamalı olarak desteklemek istedik. Karapınar bizlere çok değerli katkılar sundu” dedi.
Altı gün süren projede Karapınar Açık Hava Müzesi de ziyaret edildi. Öğrenciler elde ettikleri gözlemlerle çevre sorunlarını yakından deneyimleyip doğanın korunması konusunda bilinçlendi.
Kaynak: İHA
Hafta sonun rotası Karatay
Türkiye’nin merakla beklediği davada karar çıktı
Mavi Vatan’a ulaşan yeni sondaj gemisi Türkiye’nin enerji filosunu güçlendirecek
Sekiz yıl sonra Eşref Rüya için döndü
Güllü düştükten sonra kızının feryatları kameralara yansıdı
KTO Karatay’dan dikkat çeken proje
Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 2 Ekim Perşembe günü
AK Parti’den Seydişehir 1915 Spor’a ziyaret
Konyaspor günü tek idmanla değerlendirdi
Konyaspor’dan Koper’e transfer oldu
Konya’da bugün kimler vefat etti? 1 Ekim Çarşamba günü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.