Nogay Türkleri Sabantoy Şöleni bu yıl 24-25 Ağustos tarihlerinde çeşitli programlarla Şereflikoçhisar ve Kulu halkının yanı sıra Türkiye’den ve dünyadan birçok farklı yerde yaşayan Nogay Türkleri temsilcilerini ağırlayacak.
Sabantoy’da Arslanbek Sultanbekov konserleri
Sabantoy, 24 Ağustos akşamı Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi kent merkezinde Türk dünyasının iki büyük ismi Arslanbek Sultanbekov ve İslam Satyrov konserlerinin yanı sıra Otağ Müzik ve Dans topluluğunun gösterileri ile kutlanacak.
Sabantoyun ikinci günü ise 25 Ağustos günü Konya’nın Kulu ilçesi, Değirmenözü Mesire alanında yapılacak etkinliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak. Kulu’daki etkinliklerde yine Arslanbek Sultanbekov ve İslam Satyrov konserleri, izleyenleri Nogay Türk müziklerine doyuracak.
Sabantoy Şöleni ile ilgili olarak konuşan Nogay Türkleri Dernek Başkanı Ömer Aktürk, bir süredir merak ve özlemle beklenen Sabantoy’un bu yıl görkemli bir şekilde hazırlanması için çok çaba sarf ettiklerini belirterek Sabantoy’da Nogay müziğinin iki büyük isminin konserlerinin yer alacağını ve Nogay ressam ve heykeltraş Prof.Dr. Koşali Zarmanbetov’un eserlerinin de sergileneceğini söyledi. Ömer Aktürk konuşmasında, 25 Ağustos günü Kulu’da yapılacak olan programda atlı okçuluk ve kostümlü savaş sanatı gösterilerinin yanı sıra Ankara Seymen Ekibinin de yer alacağını ayrıca Nogay Türk çocuk oyunlarından örneklerin sahneleneceğini ve Nogay mutfağından lezzetlerin Sabantoy’da yer alacağını söyledi.
Karatay Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında çalışıyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
129254 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
122209 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110698 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108302 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104462 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68693 kez okundu