Konya
°C
Yeni Meram
10.10.2023 15:42

Nafaka sistemi değişiyor: Kademeli nafaka ve hızlı boşanma süreçleri gündemde

Hükümet, nafaka sisteminde önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Bu değişiklikler, uzun süreli nafaka ödemeleri ve boşanma süreçlerinin kısaltılması gibi konuları içeriyor. İşte bu konudaki gelişmeler...

A+
A-
10.10.2023 15:42
10.10.2023 15:54
0
7823
ABONE OL

Türkiye'de nafaka sistemi ve boşanma süreçleri köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. Adalet Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma, nafaka ödemelerinde süre sınırlaması getirilmesini ve boşanma davalarının hızlandırılmasını amaçlıyor.

Süresiz Nafakaya Son

Yapılacak değişiklikler arasında en dikkat çekici olanı, süresiz nafaka ödemelerine getirilecek sınırlama. Uzun süreli nafaka ödemelerini kısıtlamayı hedefleyen bu adım, ayrılık sonrası ekonomik dengesizlikleri önlemeyi amaçlıyor.

Önerilen yeni sistemde, nafaka ödemeleri evlilik süresine göre kademeli bir şekilde belirlenecek. Bu, kısa süreli evliliklerde daha kısa süreli nafaka ödemeleri yapılmasını sağlayacak ve daha uzun süreli evliliklerde ise daha uzun süreli nafaka ödemeleri öngörülebilecek.

Hızlı Boşanma Süreçleri

Boşanma davalarında uzun süren nafaka, velayet veya mal rejimi uyuşmazlıklarının kısa sürede sonuçlanması amaçlanıyor. Bu doğrultuda, nafaka, velayet veya mal rejimi davalarının ayrı ayrı görülmesi ve boşanmanın, tarafların rızası varsa hızlı bir şekilde sonuçlandırılması düşünülüyor.

Zorunlu Ara Buluculuk

Adalet Bakanlığının çalışmasında, boşanma davalarına zorunlu ara buluculuk sistemi getirilmesi de planlanıyor. Tarafların boşanma öncesinde bir ara bulucuya gitmeleri gerekecek ve bu süreçte anlaşamamaları durumunda yargıya başvurabilecekler.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.