Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Mutfakta başlayan yolculuğu ustalığa taşıdı

Konya etliekmeği başta olmak üzere birçok lezzeti ile ünlü bir gastronomi şehri olarak birçok potansiyeli de içerisinde barındırmakta.

Çocuklarının okul masraflarını karşılamak için adım attığı mesleğe temizlik personeli olarak başlayan Neriman Gülhan Bursa, etli ekmek ustalığına ve işletme sahipliğine kadar nasıl yükseldiğini gazetemizle paylaşan Neriman usta, “çıraklığını yapmadığınız işin kalfalığın yapmak mümkün değil, Ben çıraklıktan başladığım etliekmek ustalığına yıllarımı vererek kendi dükkanımı kurdum”dedi. Neriman Gülhan Bursa, “Çocuklarımın dershane taksitleri ve ev kredisiyle zorlandığım dönemde hayat şartları beni mutfağa yöneltti. Etliekmek yapımını izleyerek, çalışarak öğrendim. Bu işin özünde kolay bir süreç yok. Çıraklıkla başladım, kalfalığı yaptım, ardından ustalığa geçtim. Bu iş formalite icabı yapılmaz. Gerçek emek ister”şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır etliekmek ustalığını sürdüren Neriman usta , işinin her aşamasında aktif rol aldığını ifade ederek, “Hamurundan etliekmek yapımının yapıldığı tırnak bölümüne, kürekten , servise kadar etliekmek yapımının her noktasında emek sarf ederek çalıştım. Mesleğimin onuncu yılında meslek adına tamamen yapamayacağım bir iş olmadığına inandım. Şimdi yapıyorum. İşletme sahibiyim, ustayım”dedi. Yıllar önce oğlunun dershane parasının ilk taksitini ödemekte çok zorlandıklarını belirten Neriman usta, “Bir yere temizlikçi alınacak diye komşumuz önerdi. Yapar mıyım, yapamaz mıyım diye çok tereddüt ettim ama girdim yardımcı oldular. Kadın bir şeyi istediği zaman, hem temizliği hem de hijyeni bu işi bütünüyle başaramayacağı hiçbir şey yok. Önemli olan dürüstçe çalışmak. Konya’da kadın usta olarak tekim, işletme olarak da tekim diyorum. İşletme sahibi olabilirsin, büyük paralarla işletme açabilirsin fakat çıraklığını yaparak, ustalık dönemini geçirerek hepsini bir arada topladığıma inanıyorum”ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hüseyin Avni UĞUR

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Norveç vatandaşları, Konya’da İslam’ı seçti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.