Konya AÇIK 26°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Milliler’in rakibi Litvanya

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu 4. ve son maçında bugün Litvanya ile karşılaşacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak maç 18.00'de başlayacak. Milliler’in Avrupa Şampiyonası’na katılması için kazanması gerekiyor

A MİLLİ Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu 4. ve son maçında bugün Litvanya ile karşılaşacak. İstanbul’un ev sahipliğinde Kovid-19 salgını nedeniyle fanus düzeninde gerçekleştirilecek organizasyondaki müsabaka, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak. Milli Takım, E Grubu’ndaki 3 maçında bir galibiyet ve 2 yenilgi aldı. Litvanya ise 2 maçından da mağlup ayrıldı. Oynadığı 3 müsabakayı da kazanan Sırbistan ise şampiyonaya gitmeyi garantiledi. 9 grupta müsabakaların oynandığı elemelerde lider takımların yanı sıra en iyi 5 grup ikincisi, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacak.

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki son maçımızda Litvanya ile karşılaşacağız. Bizim için çok önemli bir maç olacak. Mücadeleyi mutlaka kazanmamız gerekiyor. Grubumuzda Sırbistan birinciliği garantiledi. Bu nedenle grup ikinciliği çok değerli. Litvanya’yı Mersin’de oynadığımız ilk maçta farklı yenmiştik. Bu karşılaşmayı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Avrupa Şampiyonası’na 9 grubun birincileri ile en iyi 5 grubun ikincileri katılacak. Hedefimiz mutlaka Avrupa Şampiyonası’nda yer almak” dedi.

A MİLLİ Kadın Basketbol Takım Menajeri Yasemin Horasan ise “Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Tüm sporcularımız; teknik ve idari ekibimiz bunun farkında. Litvanya’yı mağlup edip hak ettiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda yerimizi almak istiyoruz” dedi. Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu da “Mersin’de farklı yendiğimiz Litvanya karşısında bu sefer bizim için çok önemli bir maça çıkacağız. İki ekibin de Avrupa Şampiyonası’na katılmak için son şansı olacak. Bizim mutlak galibiyete ve skor farkına ihtiyacımız olacak. Oyuncularıma güveniyorum. İki takımın da eksikleri var. Seyirci olmamasına rağmen fanusun İstanbul’da düzenlenmesinin avantajını kullanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özgür Yankaya ile 19. maç

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0