Valilikten yapılan açıklamaya göre, Konya’da bu yıl 752.’si düzenlenecek anma törenlerinin, Karaman’da gerçekleştirilecek etkinliklerle başlayacağı belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Mehmet Fatih Çiçekli, bu önemli başlangıcın sadece bir takvim değişikliğinden ibaret olmadığını, Karaman’ın Mevlana ailesiyle olan güçlü bağlarının yeniden hatırlanması anlamına geldiğini belirtti.
Karaman’da böyle bir etkinliğe ev sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten Çiçekli, “Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde bu yıl ilk kez Karaman’da başlıyor. Mevlana’nın annesi Mader-i Mevlana’nın ebedi istirahatgahı Karaman’da bulunmaktadır. Karaman, Mevlana’nın hikmet yolculuğunun ilk ve en anlamlı duraklarından biridir. Bu durumun Karaman için büyük bir gurur olduğu kadar, Mevlana’nın sevgi, merhamet ve birlik çağrısını tüm dünyaya ulaştırma sorumluluğunu da beraberinde getirmektedir”
Anma etkinlikleri kapsamında, 6 Aralık’ta yürüyüş, müzik dinletisi, sergi ve konferans gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Kaynak: İHA
MSB: Son bir haftada 3 PKK’lı terörist daha teslim oldu
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95743 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78942 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72253 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70506 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66427 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60977 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.