
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu Fuaye Alanındaki “Mevlana Temalı Yedi Öğüt Sergisi”nde, Mevlana’nın 7 öğüdünde vurgulanan hoşgörü, sabır, tevazu, doğruluk, cömertlik, sevgi ve şefkat gibi evrensel değerler, geleneksel el nakışı, ahşap yakma ve deri keçi ürünleriyle buluştu.
“İstanbul Mushafı Konya Sergisi”nde ise hat eserleri sergilendi.

Mevlana’nın çağları aşan mesajlarını sanat aracılığıyla somutlaştıran anlamlı bir temsil niteliği taşıyan sergide katılımcılar eserleri inceledi.
Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ile il protokolü katıldı.

Kaynak: AA
Altında yeni rota oluştu! Konya’da altın fiyatları ne kadar oldu?
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
132633 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
128025 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
112802 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
111387 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
108276 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68940 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.