Konya
°C
Yeni Meram
31.10.2021 11:41

Meteoroloji uyardı! Konya'da sağanak yağış etkili olacak

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerine kadar Konya'nın batı kesimleri ile Niğde çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A+
A-
31.10.2021 11:41
31.10.2021 11:59
0
1929
ABONE OL

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Konya, Sivas, Kayseri, Niğde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, Muğla, Aydın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Van'ın güneyi ile Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, yurt genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgarın, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KONYA'DA HAVA DURUMU

Akşam saatlerine kadar Konya'nın batı kesimleri ile Niğde çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Öğle saatlerine kadar Konya merkez, Derbent, Güneysınır, Ilgın, Kadınhanı, Güneysınır, Karatay, Meram, Sarayönü, Selçuklu ilçelerinde parçalı ve çok bulutlu bir havayla beraber aralıklı sağanak yağış bekleniyor.

Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde ise sağanak yağış akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak.

Yağışlı havanın Konya genelinde 2 Kasım Salı gününe kadar etkili olması bekleniyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.