Konya
°C
Yeni Meram
04.03.2024 12:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 5 Mart için turuncu ve sarı uyarı! Konya ve Karaman da var

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yarın yurdun batı ve iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji ve AFAD'dan 2 kent için "turuncu", Konya ve Karaman'ın da olduğu 14 ilimiz içinse "sarı" alarm verildi. İşte peş peşe gelen uyarılar ve üç büyük kentte hava durumu...

A+
A-
04.03.2024 12:00
04.03.2024 16:14
0
1943
ABONE OL

Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında; İzmir ve Aydın çevreleriyle Edremit Körfezi için yarın sağanak uyarısında bulunuldu.


AYDIN VE İZMİR'DE SAĞANAK

AA'da yer alan haberde, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yarın İzmir ve Aydın çevreleriyle Edremit Körfezi'nde beklenen gök gürültülü sağanak, Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli olacak.

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN "TURUNCU" ALARM

Öte yandan Meteoroloji'nin hava tahmin haritasında, Antalya ve Muğla için "turuncu" alarm verildi.

14 İL İÇİN "SARI" ALARM VERİLDİ

AFAD tarafından "sarı" alarm verilen 14 kentimiz ise şöyle: "Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Uşak ve Karaman."

SEL VE FIRTINAYA "DİKKAT"

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalarla ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

ÜÇ BÜYÜK KENTİMİZDE HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin tahminlerine göre salı günü Ankara'da sıcaklık 18 derece yağmurlu, İstanbul'da 16 derece sağanak yağışlı ve İzmir'de 19 derece sağanak yağışlı olacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.