Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan açıklamada, “Etkisi artarak süren jeopolitik riskler ilk yarıda olumsuz yönde gerçekleşmiş, dünyada iktisadi faaliyetin zayıflamasına sebep olmuştur.” ifadesi kullanılarak, “Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankalarınca geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretleri arttı.” denildi.
“Teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir.” ifadesi kullanılan açıklamada, kurulun güçlendirdiği makroihtiyati politika setini kararlılıkla uygulayarak gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacağı kaydedildi.
MÜSİAD, AR-GE ve ÜR-GE faaliyetlerini tecrübe paylaşımı ile destekleyecek
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100180 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38687 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19188 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17819 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14405 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13569 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.