Tekin, vakfın faaliyetlerini, hedeflerini ve geleceğe yönelik planlarını detaylı bir şekilde aktardı. Vakfın Kuruluş Amacı ve Çeyiz Yardımları Mehir Aile Derneği, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken, Başkan Tekin, “Türkiye’de ve dünya genelinde önemli bir sosyal etki yaratan bir vakıf olarak 18-40 yaş arasındaki ilk evliliğini yapacak olan ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere çeyiz yardımı yapmayı misyon edinen bir vakıfız. Vakfımız, hayata yeni bir başlangıç yapmak isteyen çiftlere, bu başlangıcı daha kolay yapabilmeleri için maddi destek sağlamak amacıyla kuruldu. Özellikle genç yaşta evlenecek olan çiftlerin, ekonomik sebeplerle evliliklerini ertelememeleri için bir köprü olmayı hedefliyoruz. Evlenecek çiftlerimizin üzerinde herhangi bir mal varlığı olmamalı ve ilk evliliklerini yapıyor olmaları en önemli şartlarımızdan biridir.” Şeklinde konuştu.
82 Farklı kalemde çeyiz yadımı yapıyoruz
Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Abdurrahman Tekin Mehir Aile Derneği ve Mehir Vakfının amacını gazetemiz okurları ile paylaşarak, “ Mehir Vakfı olarak evlenecek çiftlere 82 farklı kalemden oluşan bir çeyiz paketi sunuyoruz. Beyaz eşya, halı, mobilya, ev tekstili, züccaciye, bay ve bayan giyim, sarrafiye gibi ürünler, ihtiyaç sahibi çiftlerin evlerini kurabilmesi için gereksinim duyduğu her türlü eşyayı kapsıyor. Bizim için önemli olan, bu yardımların genç çiftlerin hayatlarını kolaylaştırması ve onlara destek olmaktır,” ifadelerini kullandı. Mehir Aile Derneği yalnızca çeyiz yardımlarıyla sınırlı kalmadığını dernek olarak ihtiyaç sahibi çiftlere psikolojik destek, evlilik öncesi eğitimler ve sosyal entegrasyon programları da sunduklarını dile getiren Abdurrahman Tekin, “Evlilik, sadece maddi bir olgu değil, aynı zamanda duygusal, psikolojik ve sosyal bir bağ kurma sürecidir.
Bizim amacımız, çiftlerin yalnızca çeyizle değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik olarak da sağlam bir temele oturmalarına yardımcı olmaktır. Bu yüzden, her çiftimize eğitimler veriyoruz, onları evlilik hayatına hazırlıyoruz.” Dedi. Mehir Vakfı, Konya merkezli bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen, faaliyet alanını Türkiye sınırlarının ötesine taşıdığını ifade eden Tekin, “. Şu ana kadar 64 ilde ve 28 ülkede sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren vakıfımız, her geçen gün daha fazla insana ulaşmayı hedefliyor.Bu ulusal ve uluslararası faaliyetlerizle ilgili olarak ise, vakfımız, 64 ilde ve 28 farklı ülkede, yoksul nişanlı çiftlere yönelik projeler gerçekleştiriyor. Amacımız, dünya genelindeki her genç çifte ulaşarak onların evliliklerine katkı sağlamak. Konya merkezli olmamıza rağmen global bir vizyonla hareket ediyoruz ve bu yüzden her geçen gün daha fazla ülkeye açılmayı planlıyoruz.” Dedi.
“ Toplumsal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz”
Mehir Vakfı olarak en önemli projelerinden bir tanesinin, toplu düğün organizasyonları olduğuna işaret eden Tekin, “Toplu düğünler, birçok çiftin aynı anda evlenmesini sağladığımız projelerdir. Bu organizasyonlarda, valiler, belediye başkanları, kaymakamlar ve il müftüleri ile işbirliği yaparak, büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu projelerde öncelikli olarak proje ortaklarımızı belirliyoruz ve sonrasında bir komisyon kurarak çiftlerin seçimi, düğün yerlerinin ayarlanması gibi detayları netleştiriyoruz. Mehir Vakfı, olarak toplu düğünlerde yalnızca çiftlerin düğünlerini organize etmekle kalmıyor, aynı zamanda onların düğün masraflarını da karşılıyoruz. Toplu düğün organizasyonları, aslında sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir dayanışma ve paylaşma hareketidir. Çiftlerimizin evliliklerini kolaylaştırmak, onlara hayatlarını birlikte kurabilmeleri için fırsat sunmak bizim en büyük amacımız. Her yıl, yüzlerce çiftin bu projelerde yer almasını sağlıyoruz,” dedi.
“Sorumluluğumuz artmış durumda”
Mehir Aile Derneği’nin ‘Yılın Vakfı’ ödülünü alması, vakfın sorumluluğunu daha da artırmış durumda. Tekin, bu ödülün kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirterek şunları söylüyor: “Cumhurbaşkanımızın bu ödülü takdim etmesi, bizim yaptığımız işlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak bu ödül sadece bizim değil, vakfımızın tüm gönüllülerinin ve bağışçılarının ortak başarısıdır. Bunu hep birlikte başardık. Şimdi sorumluluğumuz çok daha fazla ve hedefimiz, daha fazla insana ulaşarak onların mutluluğuna katkı sağlamak.” İfadelerini kullandı. Tekin, vakfın geleceğe yönelik hedeflerini ise Yeni Meram’la paylaşarak, “Hedefimiz 40 ülke, 81 il ve 922 ilçeye ulaşmak. Vakfımız, dünya var olduğu sürece ailelerin yanında olacak. Biz de var olduğumuz sürece, evlenecek her çiftin yanındayız ve onlara destek olacağız.” Dedi. Vakfa bağış yapmak isteyenler için de birçok seçenek bulunduğuna dikkat çeken Tekin, “Bağış yapmak isteyenler, vakfımıza doğrudan gelerek ayni yardımlarını verebilir veya banka hesaplarımız aracılığıyla maddi destek sağlayabilirler. Ayrıca, sosyal medya hesaplarımız, internet sitemiz ve telefonla iletişime geçerek, yardımlarını evlerinden veya iş yerlerinden aldırabilirler.” Şeklinde ifade etti.
Kaynak: Ümmügülsüm Dündar
Vali Şahin’den yangına ilişkin açıklama: “Konya yoluna bakan sırtlara doğru ilerledi.”