Kalehan Ecdat Bahçesi’nde düzenlenecek 3. Konya GastroFest, ünlü şefleri, özel tarifleri ve zengin mutfak kültürünü bir araya getirecek.
Festival boyunca her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak etkinliklerde, Türkiye’nin en tanınmış şefleri sahne alacak. Özellikle 6 Eylül Cumartesi günü MasterChef’in sevilen isimleri Eren Kaşıkçı, Hasan Biltekin, Serhat Doğramacı, Tahsin Küçük, Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve ünlü şef Hazer Amani ile akademisyen Prof. Dr. Aysu Altaş, Konya’da gastronomi şöleni yaşatacak.
Şefler kendi tariflerini beğeniye sunacak
Şefler gün boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerle kendi özel tariflerini, mutfak sırlarını ve deneyimlerini paylaşarak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalde Konya’nın köklü mutfak kültürü, yerel ve ulusal lezzetlerle harmanlanarak sunulacak.
Konyalı meşhur şeflerde yer alacak
Öte yandan kısa süre önce MasterChef’te un kazanan Beyza Şef de Konya’da açtığı işletmesiyle Konyalılardan yoğun ilgi görmüştü. Beyza Şef’in de GastroFest’te yer alması beklenirken Konya’nın tarihi ustaları festivalde yerlerini alacak. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI
Konya’da iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
133010 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
128468 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
113163 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
111730 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
108623 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68969 kez okundu