Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

MasterChef Serhat Konya’ya şube mi açıyor?

Üçüncü Konya GastroFest’te, MasterChef yarışmasıyla tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü şef Serhat Doğramacı, workshop etkinlikleri kapsamında Konyalılarla bir araya geldi.

Etkinlik boyunca Konyalılar, mutfak kültürü ve yemekler hakkında merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulurken, Şef Serhat tüm içtenliğiyle soruları yanıtladı.

 

Konuşmasında önyargılara bakış açısını da paylaşan Doğramacı, “Benim için önyargının negatif başlaması çok daha iyidir. Çünkü karşımdaki ilişkiyi pozitife çevirmek için uğraşırım. Ancak pozitif başlayan ilişki zamanla negatife dönebilir. O yüzden karşımdaki insanlar benden biraz çekinir.” dedi.

 

 

Konya Mutfağına özel bir ilgim var

 

Konya mutfağına özel ilgisini vurgulayan ünlü şef, özellikle hamur işlerinden keyif aldığını dile getirerek, “Etliekmeğe gerçekten bayılıyorum. Benim için evrensel olan iki şey var; biri müzik, diğeri yemek. Gastronomi eğitimi alanların öncelikle kendi kökenlerinden beslenmesi, kendi mutfak kültürünü geliştirmesi çok değerli. Biz de restoranımızda tamamen Türkiye’den gelen hammaddeler ve Türk mutfağında kullanılan tekniklerle ödül aldık. Yoksa Fransız mutfağı menüleriyle de ödül almak mümkündü ama bu bizim için aynı değerde olmazdı.” ifadelerini kullandı.

 

“Aşçılığın okulunu okumak önemli”

 

Aşçılık mesleğine ilgi duyan gençlere de tavsiyelerde bulunan Doğramacı, “Aşçılığın okulunu okumak çok önemli. Okumadan da günde 8 saat çalışarak, çok zorlu yollardan geçerek aşçı olunabilir ama ben gençlere mutlaka okulunu okumalarını tavsiye ediyorum. Son yıllarda gençlerimizin aşçılığa ilgisi de beni çok mutlu ediyor,” dedi.

 

 

“Konya’ya şube açmayı düşünüyorum”

 

Konya’da şube açmayı düşündüğünü de açıklayan ünlü şef, “Uzun süredir Konya’da da şube açmayı planlıyorum. İnşallah Konya’nın güzel bir yerinde kendi lezzetlerimi Konyalılarla buluşturacağım. Ben özellikle pide ve fırın ürünlerini çok seviyorum. Konyalılara pide ve benzeri ürünler üzerine bir dükkan kazandırmayı çok istiyorum,” diye konuştu.  (ÖZEL HABER)

Kaynak: Şerife Kaya

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Konya GastroFest’te MasterChef üçlüsü Konyalılarla buluştu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.