Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Lüks araçlar artık denizlerde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunda su sporlarına ilgi artarken, Türkiye'de üretilen yeni nesil deniz araçları dikkat çekiyor. Su üzerinde otomobil gibi hareket eden jet carlar hem yerli hem de yabancı turistlerden yoğun talep görüyor.

Marmaris’te tatilin alternatif eğlencelerinden olan su sporlarında eskiden en çok rağbet gören aktivite jet ski iken, şimdi jet carlar ilgi görüyor. Jet car üretimi ve ihracatı yapan su sporları işletmecisi ve Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, söz konusu araçların motoru hariç tüm parçalarının Türkiye’de üretildiğini ve bugüne kadar 16 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Yıldız, “Jet car tamamen yerli sermaye ile geliştirildi. Maldivler, Tayland, ABD, Bahamalar, Avustralya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelere ihracat yaptık. Amerika’da showroomumuz da bulunuyor” dedi.

Jet carların kullanımında herhangi bir ehliyet zorunluluğu bulunmadığını belirten Yıldız, araçların güvenli ve kolay kullanılabilir olduğunu ifade etti. Araçların kiralama yöntemiyle hizmet verdiğini kaydeden Yıldız, “İsteyen 15 ya da 30 dakikalık sürelerle jet car kullanabiliyor. Porsche ve Ferrari modelinde araçlarımız var” diye konuştu.
Mehmet Yıldız, Marmaris’te 7 farklı noktada hizmet verdiklerini, araçların genellikle gençler ve çok çocuklu aileler tarafından tercih edildiğini aktardı. Yıldız, jet carların jet ski kadar hızlı ancak daha güvenli olduğunu vurguladı.

Öte yandan jet car kullanım alanlarında cankurtaran eğitimi almış personelin görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DMM, LGS sınav sonuçlarına ilişkin iddiaları yalanladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0