“İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN”
Prof. Dr. Lokman Kuzu, TUSAŞ Uzay Sistemleri’nin yapmış olduğu projelere ilişkin bilgiler verdi. . Programda, TUSAŞ Uzay Sistemleri’nin çalışmalarından da bahseden Prof. Dr. Lokman Kuzu, enstitüsünün yalnızca haberleşme ve uydu projeleri üzerine çalışmadığını, son dönemde pek çok farklı alanda projelerin de yürütüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Lokman Kuzu, KARBİAD’ın başarılı çalışmalarını takip ettiğini ve gençlerle bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başarının anahtarının severek yapılan bir işten geçtiğini belirten Lokman Kuzu, uzay bilimleri konusunda küçük yaşlardan itibaren ilgilendiğini ve işini de severek yaptığını ifade etti.
“BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIN”
Başarılarıyla dünya bilim tarihine isimlerini yazdıran hayatlardan kesitleri gençlerle paylaşan Prof. Dr. Lokman Kuzu bütün başarı hikâyelerinin çok çalışmak ilkesiyle gerçekleştiğinin altını çizdi. Lokman Kuzu, “Hangi işi yaparsanız yapın birinci meseleniz yaptığınız işi sevmek olsun. Sevdiğiniz işinizde de başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekir. Haftada 40 saat çalışarak bir ürün ortaya koyamazsınız. Steven Paul Jobs bir ürün ortaya koyabilmek için haftada 100 saat çalışıyordu. Bir insanın 24 saati var. Bu 24 saati nasıl kullandığınız önemli. İsterseniz sosyal medyaya takılırsınız, isterseniz yeni bir şeyler öğrenmek için çabalarsınız, tercih sizin. Güzel işlere imza atmak istiyorsanız sizlere tavsiyem haftada 40 saatten daha fazla çalışmanızdır. Hadisi şerifte de dediği gibi iki günü bir olan ziyandadır. İki gününüzün arasında bir fark olsun. Hayatta başarılı olmanın tek bir formülü var, o da çok çalışmaktır. Önceliğiniz çok para kazanmak değil severek yaptığınız işte çok çalışmak olsun.” diye konuştu.
“İDEALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN”
TUSAŞ Uzay Sistemleri’nin temel amacının güvenlik ve savunma sistemleri geliştirmek olduğunu vurgulayan Lokman Kuzu bu alanda söz sahibi olan ülkelerin dünyadaki gelişmelere yön verdiğini kaydetti. Kuzu, “Uzay teknolojileri demek uzaya gitmek ya da yıldızları takip etmek değil. Bu çalışmaların arka planında teknolojiyi ve özellikle savunma sanayisini geliştirmek yatıyor. Bu alanda gelişebilmeniz için bir şeyleri denemeniz gerekir. Başarısız olmaktan korkmayın. Çünkü ders alınan başarısızlıklar sizi başarıya götürecektir. Thomas Edison ampulü bulabilmek için yüzlerce deney yaptı. Yapacaksınız, deneyeceksiniz öyle öğreneceksiniz. İdeallerinizin peşinden yılmadan bıkmadan ve asla pes etmeden koşun.” dedi
KARBİAD binasında gerçekleşen buluşmaya, dernek başkanı Suat Emre yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. TUSAŞ Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu programın son bölümünde konukların ve özellikle gençlerin sorularını yanıtladı. Program KARBİAD Başkanı Suat Emre’nin Prof. Dr. Lokman Kuzu’ya plaket takdim etmesi ve günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.


Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
132647 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
128042 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
112819 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
111399 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
108289 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68942 kez okundu