Küba Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Alina Balseiro, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık yüzde 85 katılımın olduğu referandumda, sandıktan “Evet” oyunun yüzde 86.8, “Hayır” oyunun yüzde 9, boş oyların da yüzde 4 oranında çıktığını açıkladı.
6 milyon kişi referandumda “Evet” dedi
Buna göre nüfusu 10 milyonu aşan ada halkının 6 milyonu referandumda “Evet” oyu kullandı.
Balseiro, referandumda “Evet” oyunun 6 milyon civarında olduğunu belirterek, rakamların henüz seçim komisyonu tarafından onaylanmadığını ve resmi rakamların açıklanmasıyla oranların ufak çaplı değişebileceğini hatırlattı.
Yabancı yatırım ve özel mülkiyet alanında düzenlemeler getiren yeni anayasa, Küba Komünist Partisinin (PCC) ülkedeki tek meşru güç olduğu ve devletin de üzerinde olduğu kısmı içermesi nedeniyle birçok Kübalı tarafından kınanmıştı.
Karayip ülkesi Küba’da bir önceki yeni anayasa referandumu 1976’da yapılmış ve yüzde 97 “Evet” oyu çıkmıştı.

Merkel bırakıyor
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60626 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51668 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47586 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44721 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30853 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25986 kez okundu