İTTİFAK Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’nü değerlendirdi. Korkmaz, “Futbolcular 4 haftada nasıl hazırlanacak ben bilmiyorum. Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor” dedi. Önceki gün akşam ulusal bir spor kanalına konuşan yeşil-beyazlı temsilcimizin teknik patronu Bülent Korkmaz, sözlerine koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı. Korkmaz, salgın nedeniyle ertelenen liglerin yeniden başlatılması konusunda yürütülen süreçle ilgili şunları söyledi.
“TFF liglerin yeniden başlamasıyla ilgili bir tarih belirlemedi. Ancak bize ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ geldi. Bu protokolde maçlara hazırlanmak için 3 evre sundular bize. Tabi bu protokolü hayata geçirmemiz için maçların ne zaman başlanacağının da belli olması gerekiyor. ‘Haziran ortası’ diyorlar”. Küme düşmenin bu sezon kaldırılması talepleriyle ilgili soruya ise Korkmaz, “Bu konuyu kulüp yöneticileri ve başkanlar konuşabilir. Biz neticede onların çalışanlarıyız. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama bir belirsizlik var, doğal olarak. Biz de futbolcular da bu belirsizliğin bitmesini istiyoruz” yanıtını verdi.
BÜLENT Korkmaz, liglerin yeniden oynatılması ve ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ ile ilgili tereddütlerini şu sözlerle dile getirdi. “TFF, ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’nü gönderdi, futbolun içindeki bazı isimler de 4 haftada futbolcuların hazır olacağını söylüyor. Ancak TFF’nin bu protokolünü uyguladığımızda 4 haftada hazır olup olmayacağımızı, yeterli olup olmayacağını bilemiyorum. Söz konusu protokolü normal bir insan için hazırlanmış. Evde yapılan antrenmanlar açık söyleyeyim; bana inandırıcı gelmiyor. Çünkü oyuncular sahada mücadele ediyorlar, tüm eforlarını takım olarak sahada ortaya koyuyorlar. Maç stresi daha farklı oluyor”.
“YAKIN temasın olduğu bir oyun. Aradan yaklaşık 1.5 ay geçti, bu süre sezon sonundan yeni sezona geçişten de daha uzun. Hep fiziksel yeterlilikten söz ediliyor, olayın psikolojik yönü de var. Protokolün öngördüğü 4 hafta futbolcular, nasıl hazırlanacak ben teknik direktör olarak bilmiyorum. Protokol çok güzel hazırlanmış ancak antrenman programının 4 haftada nasıl olacağını bilemiyorum. Sezon başındaki program 6 haftalıktır ve takım halinde çalışılır. Bunun içinde hazırlık maçları da vardır. Ama oynayın derlerse çıkıp oynayacağız. Ayrıca işin psikolojik yönü de çok rahat halledilecek gibi görünmüyor”.
“KALDIRIMDA giderken maskesiz birini görünce yol değiştiriyorsunuz. Bütün futbol dünyasının buna hazırlanması lazım. Bunun da nasıl olacağını şu anda kavrayamıyorum”. Konyaspor’un ligdeki durumuna da değinen Teknik Direktör Bülent Korkmaz, “Son haftalarda çıkış içindeydik, İstediklerimiz hemen hemen olmak üzereydi. Tabi bu olay olunca ister istemez futboldan uzaklaştık. Ancak maçlar oynandığı takdirde tek düşüncemiz Konyaspor’u ligde tutmak oalacak” diye konuştu. *SPOR SERVİSİ
Yavru Kartal sahaya iniyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.