Konya yöresine has olan yağ somunu lezzeti şehrin en önemli gastronomi lezzetleri arasında yer alıyor. Osmanlı döneminden günümüze miras kalan bu lezzet bir çok çeşidiyle yiyenleri mest ediyor. Şehre gelen misafirler tarafından oldukça beğenilen ve günün her vakti yenilebilen geleneksel yağ somunu yüzyıllardır Konya sofralarının vazgeçilmezi olarak gelecek nesillere aktarılıyor. Anadolu’nun pizzası olarak da adlandırılan yağ somunu lezzetinin isteğe göre pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, küflü peynirli, ballı, peynirli gibi 15 farklı çeşidi bulunuyor.
Kaynak: Evren ATCI
İHH Seydişehir’de anlamlı etkinlik
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
121421 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
114376 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
103999 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
100549 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
97846 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68569 kez okundu