Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Konyaspor’dan gol şov! 2’de 2 yaptık

Yeşil-beyazlılar, bu sezon evinde oynadığı ilk maçta Gaziantep FK karşısında rahat bir galibiyete imza attı. Anadolu Kartalı, her iki yarıda bulduğu gollerle rakibini 3 golle devirdi ve 2’de 2 yaparak maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü

TÜMOSAN Konyaspor, yoluna 2’de 2 ile devam ediyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz evinde karşılaştığı Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep’i konuk eden Anadolu Kartalı, rakibini Ndao, Aleksic ve Yhoan’ın attığı gollerle devirerek sahadan 3-0 gibi net bir galibiyetle ayrıldı. Eyüpspor zaferinin ardından Gaziantep’i de devirerek puanını 6’ya çıkaran Anadolu Kartalı, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Konyaspor ayrıca bu galibiyetle üçüncü kez yeni sezona 2’de 2 ile başlamış oldu. Yaklaşık 12-13 bin taraftarının desteğiyle maça iyi başlayan Konyaspor, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı.

 

İLK dakikalarda Umut Nayir ile net fırsattan yararlanamayan Konyaspor, 18. dakikada Ndao’nun attığı şık golle 1-0 öne geçti. Bu gol ayrıca yeşil-beyazlı ekibimizin Süper Lig’deki bininci golü olarak tarihe geçti. Öne geçmenin verdiği moralle daha iyi oynamaya başlayan Kartal, pozisyon bulsa da farkı artıramadı ve soyunma odasına 1-0 önde gitti. Konyaspor, ikinci yarıya golle başladı. 50. dakikada hızlı gelişen atakta Anadolu Kartalı, Aleksic ile farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Gaziantep bu golün ardından riskleri alarak rakip kaleye yüklendi. Zaman zaman etkili olan Gaziantep ataklarında savunma iyi bir duruş göstererek rakibine gol izni vermezken, Konyaspor’u iyice rahatlatan gol 83’de Yhoan ile geldi. Anadolu Kartalı sahadan 3-0 gibi net bir galibiyet ayrılarak puanını 6’ya çıkardı ve sezona 2’de 2 ile giriş yaptı. Öte yandan Konyaspor, bu önemli galibiyetle kulüp tarihinde üçüncü kez bir başarıya imza attı. Yeşil-beyazlılar, alınan net galibiyetle üçüncü kez yeni sezona 2’de 2 ile başladı. Anadolu Kartalı, daha önce 1989-1990 ve 2021-2022 sezonlarında sezona ikide iki ile başlamıştı.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle:

6. dakikada Guilherme’nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında ön direğe hareketlenen Jevtovic’in kafa vuruşunda top savunmaya çarpıp az farkla dışarı gitti.

11. dakikada Maxim’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sorescu’nun şutu savunmadan sekti. Savunmadan seken top Kozlowski’nin önünde kalırken, Kozlowski’nin vuruşunda kaleci Deniz Ertaş meşin yuvarlağı çeldi.

18. dakikada Adil Demirbağ’ın pasında Ndao’nun ceza sahası dışından vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

40. dakikada sağ kanattan Ndao’nun pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Umut Nayir’in şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ndao’nun ceza sahasına ortasında Umut Nayir’in kafa vuruşunu kaleci Zafer Görgen çeldi.

50. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Ndao’nun pasında kale alanı içerisinde boş kalan Aleksic meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

57. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Lungoyi’nin pasında topla buluşan Kevin Rodrigues’in şutu az farkla auta gitti.

82. dakikada kaleci Deniz Ertaş’ın ileriye gönderdiği topla hareketlenen Andzouana kaleciyle karşı karşıya kaldı. Andzouana’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0.

 

STAT: Konya Büyükşehir

HAKEMLER: Adnan Deniz Kayatepe, Furkan Ürün, Mustafa Savranlar

KONYASPOR: Deniz Ertaş, Andzouana, Adil Demirbağ, Bazoer, Guilherme Sitya, Melih İbrahimoğlu, Jevtovic (Stefanescu dk. 86), Ndao (Tunahan Taşçı dk. 77), Enis Bardhi (Bjorlo dk. 77), Aleksic (Pedrinho dk. 71), Umut Nayir (Melih Bostan dk. 86)

GAZİANTEP FK: Zafer Görgen, Sorescu, Semih Güler, Abena, Kevin Rodrigues, Ndiaye (Ogün Özçiçek dk. 71), Bacuna (Lungoyi dk. 55), Enver Kulasin (Osman Kalın dk. 55), Kozlowski, Alexandru Maxim (Mirza Cihan dk. 78), Boateng

GOLLER: Ndao (dk.18), Aleksic (dk. 50), Andzouana (dk. 82) (Konyaspor)

SARI KARTLAR: Bacuna, Ndiaye, Ogün Özçiçek (Gaziantep FK) Jevtovic, Adil Demirbağ, Enis Bardhi (Konyaspor)

Kaynak: Hüseyin TURGUT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tarihi gol Ndao’dan geldi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.