TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig’den 37 kulübe Ulusal Lisans verdi. TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi. İncelemeler neticesinde Kurul; Süper Lig’den; Altay, Hatayspor, Gaziantep FK, Giresunspor, Konyaspor, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, ve Kayserispor, TFF 1.Lig’den; Balıkesirspor, Bandırmaspor, Boluspor, Bursaspor, Erzurumspor, Denizlispor, Eyüpspor, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Ankaragücü, Menemenspor ve Tuzlaspor, TFF 2. Lig’den; Akhisarspor, Amed, Ankaraspor, Afyonspor, Etimesgut Belediyespor, Kahramanmaraşspor, Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Turgutluspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Şanlıurfaspor, Serik Belediyespor, Van Spor FK, Tarsus İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerine Ulusal Lisans verdi.
KURUL bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; TFF 2. Lig’den Eskişehirspor’a 3 puan tenzili cezası verdi. Kulüp Lisans Kurulu; 1 Eylül 2021 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda Kastamonuspor Kulübü’nün 2021-2022 sezonundaki tüm haklarını dondurması sebebiyle, kulübün 2021-2022 Kulüp Lisans Başvuru Sürecinin durdurulmasına karar verdi. Böylelikle, 2021-2022 sezonu Kulüp Lisans Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 11’i UEFA, 59’u Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Liginde yer alan kulüplerden 1’i UEFA Lisansı aldı. *SPOR SERVİSİ
1. Lig’de 4. hafta hakemleri açıklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.