TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’den 8 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Gaziantep FK, TÜMOSAN Konyaspor, ikas Eyüpspor ve Çaykur Rizespor, “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “talimatlara aykırı hareket” gibi nedenlerle kurula sevk edildi. Rizespor Kulübü Başkan İbrahim Turgut talimatlara aykırı hareketi, Başkan Yardımcısı Fatih Bakoğlu’nun ise “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları” nedeniyle kurula sevki gerçekleşti.
AYRICA Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Giannis Papanikolaou da “kural dışı hareketi” sebebiyle PFDK’ye gönderildi. Trendyol 1. Lig ekipleri Boluspor, Iğdır FK, Sarıyer, Çorum FK, Sivasspor ve Sakaryaspor’un “saha olayları” ile “çirkin ve kötü tezahürat” gibi nedenlerden dolayı disipline sevki gerçekleştirildi. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü de “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” ve “ideolojik propaganda yapılması” gerekçeleriyle kurula sevk edildi. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nahit Eren ve SMS Grup Sarıyer Teknik Direktörü Servet Çetin ise futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalarından dolayı disiplin kuruluna gönderildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Galatasaray’ın deplasman karnesi zayıf
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
119429 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
60145 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
52853 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
49940 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
42841 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36695 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.