Konya
°C
Yeni Meram
25.05.2024 00:55

KONYASPOR KADER MAÇINDA!

Konyaspor, Süper Lig’in son haftasında yarın sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. İki takım için de kader niteliğinde olan maç 19.00’da başlayacak. Anadolu Kartalı kazanması veya berabere kalması halinde ligde kalacak, yenilirse rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek.

A+
A-
25.05.2024 00:55
24.05.2024 14:58
0
487
ABONE OL


TÜMOSAN Konyaspor, yarın sahasında kader maçına çıkıyor. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’in son hafta mücadelesinde pazar günü Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı veren Galatasaray ile karşılaşacak. İki takım için de kader niteliğinde olan müsabakayı İstanbul bölgesi hakemi Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Murat Tuğberk Curbay ve Candaş Elbil yardımcı hakem olarak görev yapacak. Konyaspor bugün yapacağı idmanla hazırlıklarını tamamlayacak ve kampa girerek maç saatini bekleyecek. Yeşil-beyazlılar, kritik maç öncesi puan ya da puanlar için kenetlenirken, dış dünyaya kapılarını kapattı. Anadolu Kartalı’nda cezalı futbolcu bulunmazken, forma giymesi beklenmeyen Marlos Mareno dışında da eksik yer almıyor. Yeşil-beyazlı taraftarlar da maça yoğun ilgi gösterirken, mücadeleyi 30 binin üzerinde futbolseverin tribünden takip etmesi bekleniyor.

KONYASPOR, kritik 90 dakika sonunda sahadan 1 veya 3 puanla ayrılması durumunda rakiplerin sonucuna bakmaksızın ligde kalacak. Yenilmesi durumunda ise diğer maçların sonuçlarını bekleyecek. Konuk ekip Galatasaray’a da şampiyonluk için 1 puan yeterli olacak. Anadolu Kartalı, olası bir kötü sonuçta Hatayspor’un evinde Rizespor ya da Ankaragücü’nün de deplasmanda Trabzonspor karşısında puan kaybı yaşaması halinde ligde kalacak. Konyaspor, Hatay ve Ankaragücü ile aynı puanda bitirirse yine üçlü averajla ligde kalacak. Ayrıca yine Gaziantep FK kaybetmesi durumunda da Konyaspor ligde kalacak. Konyaspor, sahasında kaybetmesi halinde ligden düşebilir. Temsilcimiz, Hatayspor ve Ankaragücü’nün maçlarını kazanması, Gaziantep’in de en az 1 puan alması durumunda küme düşecek.

SON hafta Hatayspor, berabere kalsa dahi ligden düşecek. Bordo-beyazlı takım, evinde İlhan Palut yönetimindeki Rizespor’u mağlup edip puanını 41’e çıkarmak zorunda. 40 puanı olan Ankaragücü ise Trabzonspor’u deplasmanda yenmesi durumunda diğer maçlara bakmadan ligde kalacak. Hatayspor ve Ankaragücü arasında ikili averaj üstünlüğü de Akdeniz ekibinde. Kaybetmesi ve Hatayspor’un da kazanması durumunda 1. Lig’e düşecek. Başkent ekibinin üçlü averajda da sıkıntısı var. Hatayspor, Konyaspor ve Ankaragücü 41 puanda sezon sonunda yer alırsa üçlü averajda sarı-lacivertli takım düşecek. Hatayspor, Ankaragücü, Gaziantep ve Konyaspor, 41 puanda olursa bu kez dörtlü averajla Gaziantep FK küme düşecek. *M. HABİB MUTLU

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.