Konya
°C
Yeni Meram
24.05.2024 00:58

KONYASPOR GALATASARAY MAÇI İÇİN KENETLENDİ!

Yeşil-beyazlılar, kritik Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Anadolu Kartalı bugün tek idman yapacak ve yarınki çalışma sonrasında kampa girerek maç saatini bekleyecek. Temsilcimiz, kaderini etkileyecek maçtan puanla ayrılarak ligde kalmanın hesaplarını yapıyor

A+
A-
24.05.2024 00:58
23.05.2024 15:02
0
453
ABONE OL


TÜMOSAN Konyaspor, Süper Lig’in 38. ve son hafta maçında konuk edeceği Galatasaray maçının hazırlıklarına puan parolasıyla devam ediyor. Salı gününden bu yana günde tek idman gerçekleştiren yeşil-beyazlı temsilcimiz dünü de tek antrenmanla değerlendirdi. Anadolu Kartalı bugün taktik çalışması yapacak ve yarınki idman sonrası da kampa girerek maç saatini bekleyecek. Konyaspor’da hayati önem taşıyan müsabaka öncesinde önemli bir eksik bulunmazken, moraller yerinde. Yeşil-beyazlı takımın teknik heyeti idmanların yanı sıra mental anlamda da çalışmalara ağırlık verirken, Konyaspor yönetimi de çalışmaları takip ederek takımı yalnız bırakmıyor.

SÜPER Lig’de kalabilmesi için Galatasaray maçından en az 1 puanla ayrılması gereken Konyaspor, rakibinin ligdeki durumuna bakmaksızın zorlu 90 dakikaya puan ya da puanlar hedefiyle çıkacak. 3 puan farkla Fenerbahçe’nin önünde şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunan Galatasaray’ın durumuna bakmaksızın sahaya çıkacak olan Anadolu Kartalı, taraftarının da desteğiyle kritik maçtan 1 ya da 3 puanla ayrılmak ve diğer takımların sonucuna bakmaksızın ligde kalmak istiyor. Ayrıca Konyaspor yönetiminin takımın ligde kalması halinde daha önce belirlenen primin üzerinde bir prim vereceği de gelen bilgiler arasında. Konyaspor camiası kritik maç öncesinde kenetlenirken, dış dünyaya da kapılarını kapattı.

41 PUANI bulunan düşme adayları arasında daha avantajlı gözüken Konyaspor, Galatasaray karşısında 1 puan dahi alsa diğer maçlara bakmadan ligde kalacak. Beraberlik halinde Galatasaray da şampiyon olacak. Temsilcimizin yenilmesi durumunda da ligde kalma ihtimali var. Anadolu Kartalı, olası bir kötü sonuçta Hatayspor’un evinde Rizespor ya da Ankaragücü’nün de deplasmanda Trabzonspor karşısında puan kaybı yaşaması halinde de ligde kalacak. Konyaspor, Hatay ve Ankaragücü ile aynı puanda bitirirse sezonu yine üçlü averajla ligde kalacak. Ayrıca yine Gaziantep FK kaybetmesi durumunda da Konyaspor ligde kalacak. Konyaspor, sahasında kaybetmesi halinde ligden düşebilir. Temsilcimiz, Hatayspor ve Ankaragücü’nün maçlarını kazanması, Gaziantep’in de en az 1 puan alması durumunda küme düşecek.

SON hafta Hatayspor, berabere kalsa dahi ligden düşecek. Bordo-beyazlı takım, evinde İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor’u mağlup edip puanını 41’e çıkarmak zorunda. 40 puanı olan Ankaragücü ise gelecek hafta Trabzonspor’u deplasmanda yenmesi durumunda diğer maçlara bakmadan ligde kalacak. Hatayspor ve Ankaragücü arasında ikili averaj üstünlüğü de Akdeniz ekibinde. Kaybetmesi ve Hatayspor’un da kazanması durumunda 1. Lig’e düşecek. Başkent ekibinin üçlü averajda da sıkıntısı var. Hatayspor, Konyaspor ve Ankaragücü 41 puanda sezon sonunda yer alırsa üçlü averajda yine sarı-lacivertli takım düşecek. Hatayspor, Ankaragücü, Gaziantep ve Konyaspor, 41 puanda olursa bu kez dörtlü averajla Gaziantep FK küme düşecek. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.