Konya
°C
Yeni Meram
05.03.2023 17:48

Konyaspor'da kan kaybı sürüyor

Konyaspor kan kaybetmeye devam ediyor. Giresunspor’u konuk eden yeşil-beyazlılar, vasat futbol sergilediği maçtan golsüz beraberlik ayrılarak galibiyet hasretini 9 maça çıkarırken, 5 maç aradan sonra ise puanla tanıştı. Temsilcimiz, Muric ile 2 kez direğe takıldı

A+
A-
05.03.2023 17:48
05.03.2023 18:36
0
785
ABONE OL


SPOR Toto Süper Lig’de büyük bir çöküş dönemine giren arabam.com Konyaspor, kan kaybını Giresunspor karşısında da sürdürdü. 24. hafta maçında Giresunspor ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, 90 dakika oyun hakimiyetini elinde bulundurmasına karşın son vuruşlarda etkisiz kalarak, gol atma başarısı gösteremedi ve mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı kritik maçtan golsüz beraberlikle 1 puanla ayrıldı. Maç öncesi depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile vefat eden eski milli futbolcu Ziya Şengül için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mücadelede doğu ve batı tribününde depremzedeler ağırlandı. Forma göğüs sponsoru arabam.com reklamdan bir maçlığına feragat etti. Yeşil-beyazlı ekip, maça ‘Biriz beraberiz’ yazısının yer aldığı formayla çıktı.

KONYASPOR’DA cezalı Mame Diouf ile birlikte sakatlığı bulunan Konrad Michalak ve Metahan Mert ve Uche Ikpeazu’nun yanı sıra Pavivic de kadroda yer almadı. Anadolu Kartalı’nda yeni transferler ilk maçlarına çıktı. Fenerbahçe ile oynanan erteleme maçında forma giyemeyen Marlos Moreno, Mahir Emreli ve Alejandro Pozuelo maça ilk 11’de çıktı. Maçın ilk yarısında Konyaspor, genel olarak üstün olan taraftı. Önceki maçlara oranla daha hareketli bir futbol sergileyen yeşil-beyazlı ekip, rakip kalede pozisyonlara girdi. Anadolu Kartalı, ilk devrede Adil, Pozuelo, Muhammet ve Mahir Emreli ile gole yaklaştı. Marlos Moreno de sol kanadı oldukça etkili kullandı. Giresunspor ise ilk yarıdaki en önemli şansını Riad Bajic ile 28’de yakaladı.

KONYASPOR, 41. dakikada penaltı bekledi. Moreno'nun ceza sahası içinde yaptığı ortada Perez'in Muhammet Demir'e ayağıyla yaptığı müdahalede hakem Erkan Özdamar, VAR incelemesinde bulundu. Pozisyonu yaklaşık 3 dakika izleyen Özdamar, penaltı kararı vermedi. Konyaspor teknik heyeti ve oyuncuları, karara adeta isyan etti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. Konyaspor, ikinci devrede de oyunda üstün olsa da final paslarında ve vuruşlarda üretken olamadı. Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic de oyuna müdahaleler yaptı. 59. dakikada konuk takım, inanılmaz bir gol şansını kaçırdı. Sehic’in büyük hatasında Savicevic, topu boş kaleye gönderemedi. Panik havasına bürünen yeşil-beyazlılar, çok sayıda pas hatası yaptı.

GİRESUNSPOR ise zaman zaman kontra ataklarla Konyaspor kalesinde gol fırsatları yakaladı. 90+2’de Muric’in ceza yayı üzerinden çektiği sert şut yan direkten oyun alanına döndü. Muric'in son dakikadaki frikik atışı ise direkten dışarı çıktı. Anadolu Kartalı, zorlu 90 dakikada gol atamazken, 1 puana razı oldu. Yeşil-beyazlı futbolcular, maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir yıkım ve üzüntü yaşadı. Süper Lig’de 5 maç sonra puan alan Anadolu Kartalı, bu sonuçla puanını 28’e çıkardı. Giresunspor ise puanını 22’ye yükseldi. Konyaspor, Hatayspor’un ligden çekilmesi nedeniyle gelecek haftayı maç yapmadan geçirecek. Öte yandan maçı tribünden takip eden 11 bin civarındaki Konyasporlu taraftarlar, yönetimi bir kez daha istifaya çağırdı. Tepkilerden oyuncular da nasibini aldı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, 80. dakikadan sonra vasat futboldan ötürü takımı protesto etti. Ligdeki galibiyet hasretini 9 maça çıkartan Konyaspor, düşme hattıyla da aradaki puan farkını açamamasıyla büyük bir sıkıntıya girdi. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.