Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Konya’nın simgesi yıllar sonra değişti: Önceki hali şaşırttı!

Bir zamanlar Konya’nın simge yapılarından olan ve kadim Konya tarihini yansıtan yapı restore edilerek bugünkü haline kavuştu.

 

Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya birçok tarihi eser ile geçmişe ışık tutuyor. Bünyesinde onlarca tarihi eser barındıran Konya, başkent olmanın gururunu günümüzde de taşıyor. Anadolu Selçuklu Devletinin yönetim sarayı olan Alaeddin Tepesindeki II. Kılıçarslan Köşkü’nün son kalıntıları Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı restorasyon çalışmasıyla önümüzdeki yıllarda da kadim bir tarihi varlık olarak mevcudiyetini muhafaza edecek.

 

Daha önce üzerinde şemsiyeyi andıran beton bir yapı ile korunan ve aslından uzak bir vaziyette kaderine terk edilen köşkün son duvar kalıntısı yapılan restorasyon çalışmasıyla gelecek nesillere daha emniyetli bir şekilde ulaşacak.

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı restorasyon çalışmasıyla güçlendirilen ve ihya edilen ecdat mirası yapı Konya’nın turizmine katkı sunmaya devam ederken gelecek yıllarda da varlığını sürdürecek.

Kaynak: Şerife KAYA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 2 Mart Pazartesi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.