Konya
°C
Yeni Meram
20.10.2023 15:06

Konya’nın neyi meşhur? Konya'da gezilecek yerler ve hediyelikleri nelerdir?

Kültür ve tarih anlamında sunduğu muhteşem güzelliklerinin yanı sıra gezilecek yerleri ve meşhur yemekleriyle Konya tam bir cennet diyarı.Yakın zamanda Konya'ya gelmeyi planlıyorsanız bu haber tam size göre. Peki, Konya'nın nesi meşhur? Konya'da ne yenir? Nereler gezilir? Konya'da hediyelik eşya neler alınır? Hepsini sizler için derledik.

A+
A-
20.10.2023 15:06
20.10.2023 15:27
0
2520
ABONE OL

Konya farklı lezzetleri ve geniş kültürüyle dikkat çeken bir ildir. Her şehirde olduğu gibi Konya'da da çok sayıda lezzetli yiyecekler bulunmaktadır. Tabi bazı yiyecekler daha meşhur olduğu için ön plana çıkmaktadır. Yani Konya denilince akla ilk olarak o şehre ait meşhur yiyecekler gelmektedir.

Konya deyince akla ilk gelen yiyecek Etliekmek olmakla beraber diğer yiyecekler ise şu şekildedir,

Etli Ekmek 

Etli ekmek, birçok şehirde yapılan ve vazgeçilmeyen bir yiyecektir. Konya usulü yapılan etli ekmek ise fazlasıyla meşhurdur. Hatta İç Anadolu bölgesinde yaşayan insanlar sabah kahvaltıda bile etli ekmek yaptırarak tüketilmektedirler.

Bamya Çorbası 
Konya'nın yöresel yemeklerinden biriside bamya çorbasıdır. Özellikle düğün gibi organizasyonlarda bu çorba çok sık tercih edilmektedir. 

Konya Çöreği 
Çay saatleri için özel olarak yapılan Konya çöreği benzersiz tadı ile son derece önemli bir yiyecektir. Un, mahlep ve süt ile hazırlanan çörek zaman zaman ise kıymalı harç ile doldurulur.

 

Fırın Kebabı 
Odun ateşinde ağır ağır pişen fırın kebabı öncelikle yaydığı koku ile insanları etkilemektedir. Bundan dolayı çok sevilen bir yemek olduğu dikkat çekmektedir.

Konya'da gezilecek yerler

Mevlana Müzesi ve Türbesi, Alaeddin Tepesi, Karatay Müzesi, İnce Minareli Medrese, Selimiye Cami, Atatürk Evi Müzesi, Meram Bağları, Sille Köyü, Kilistra Antik Kenti Ve Kaya Mezarları, Nasreddin Hoca Türbesi, Karapınar Çölü, Nasreddin Hoca Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Yerköprü Şelalesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Japon Parkı, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 80 Binde Devri Alem Parkı, Konya Bilim Merkezi, Çatalhöyük Neolitik Kenti.

Konya'da hediyelik eşya olarak ne alınır?

Hediyelik eşyalar için magnetler, Mevlâna bibloları, tulum peyniri, takı ve kumaşlar, Mevlâna şekeri, lokumlar ve Konya gevreği, Beyşehir tarhanası tercih edilmektedir.

H. Avni Uğur 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.