Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Konyalı sokak lezzetlerini tercih ediyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda sokak lezzetleri, öne çıkan tüketici tercihleri arasında yer alıyor.

Etliekmeği, böreği, saç arası ve tandırıyla ünlü Konya, şimdi de sokak lezzetleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Konya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Meram’da hizmet veren Sokak Arası Kavurmacısı, Konyalıları geleneksel tatlarla buluşturuyor. İşletme sahibi Sadık Çelik, kavurmanın lezzet adresinin tek adresinin burası olduğunu belirterek ,”Kavurma, ciğer, Arnavut ciğeri ve kuzu ciğeri Konyalılar tarafından en çok tercih edilen sokak lezzetlerinin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

 

Konya Gastronomisini yaşatmayı amaçlıyoruz

 

Konya’nın Selçuklu’dan bu yana kadim bir mutfak kültürü ve gastronomi birikiminin olduğunu ifade eden Çelik,” bildiğiniz gibi Konya Selçuklu İmparatorluğu’nun başkenti böyle olunca Selçuklu’nun tarihinden kültürüne sanatından bu ana kadar pek çok tarihi ögeyi halen Konya sokaklarında keşfetmemiz mümkün. Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistler başta Mevlânâ olmak üzere Konya’nın tarihsel yerini geziyor ardından Meram‘da lezzet duraklarını gezmek için yola koyuluyorlar. Konya denince aka etli yemekler geliyor kavurma da bunların en başında gelen yemekler arasında. Konya etli pilavın üzerine konan et bildiğiniz gibi kavurmadan oluşur yani Konya mutfağında kavurmasız etsiz bir sofraya oturulmuyor desek abartmış olmayız. amacımız Selçuklu’da günümüze gelen kadim mutfak kültürünü yaşatarak Konya’nın tarihi dokusunda gelecek nesillere popüler kültürden uzak bir şekilde aktarmak “şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

8 farklı ülkeden sonra Konyalılarla buluşacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.