Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Konyalı Şef Ulaş Tekarkaya’nın kitabı dünyanın en iyisi

Karatay Yayınları tarafından Türkiye’de yayımlanan Ulaş Tekerkaya’nın Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük adlı kitabı, Gourmand Awards kapsamında Dünyanın En İyisi İllüstrasyon ve Dünyanın En İyisi Gastronomi Tarihi Kitabı ödüllerine layık görüldü.

Duyuru, Riyad’daki Saudi Feast Food Festival sırasında Gourmand Awards’ın kurucusu Edouard Cointreau tarafından yapıldı. Cointreau, eseri derinliği ve kültürel önemi nedeniyle övgüyle değerlendirdiği yazısında şunları söyledi:

 

“Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük: 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü adlı bu çığır açan çalışma ile insanlığın en eski yerleşimlerinden birinin gastronomik mirasını yeniden canlandıran Şef Ulaş Tekerkaya’yı tebrik ediyoruz. Titiz araştırmalar ve olağanüstü özveriyle, antik Anadolu’nun tatlarını, ritüellerini ve hikâyelerini yeniden gün yüzüne çıkararak Neolitik dönemin mutfak kültürüne ışık tuttunuz. Arkeolojiyi yemek sanatıyla buluşturan bu eser, kültürel hafızaya güçlü bir saygı duruşu ve gastronomi tarihine değerli bir armağandır. Geçmişin ruhunu koruduğunuz ve onu bugün yeniden sofralara taşıdığınız için teşekkür ederiz.”

1995 yılında kurulan Gourmand Awards, 200’den fazla ülkenin katılımıyla yemek ve içecek kültürleri üzerine yayınlanan eserleri değerlendiren tek uluslararası yarışma özelliği taşıyor. Yarışma ücretsiz ve tüm dillere açık olurken her yıl Gourmand, gastronomi açısından önemli bir şehirde; diplomasi, yayıncılık, kültür ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren küresel bir sempozyum düzenliyor.

 

Bu yıl Riyad’da düzenlenen törende, 96 ülkeden katılımcılar yer alırken Suudi Arabistan’ın, gastronomi kültürü için önemli bir merkez hâline geldiği vurgulandı. Bir sonraki uluslararası buluşma, tüm ödül kazananların onurlandırılacağı Village International de la Gastronomie kapsamında Eylül 2026’da Paris’te gerçekleşecek.

Kaynak: Şerife KAYA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Atık Kumbaram” Projesi sürdürülüyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0