Konya
°C
Yeni Meram
03.05.2022 11:41

Konyalı iş insanı tutkunu olduğu klasik otomobillerden koleksiyon oluşturdu

Konyalı iş insanı Muammer Deveci, küçük yaşlardan itibaren başlayan tutkusuyla, yıllar içinde 13 klasik otomobilden oluşan bir koleksiyona sahip oldu.

A+
A-
03.05.2022 11:41
03.05.2022 13:26
0
2402
ABONE OL

İş yerinin garaja dönüştürdüğü hangarında otomobillerini özenle muhafaza eden Deveci'nin koleksiyonunu, döneminde sınırlı sayıda üretilen özel seriler oluşturuyor.

Deveci, el yapımı Cadillac Eldorado Seville, Chevrolet Impala Sport Coupe, Chrysler Newport Custom, Oldsmobile Ninety-Eight Regency gibi ender modellerin yer aldığı koleksiyonunun değerine paha biçemiyor.

Tutkuyla bağlı olduğu otomobillerinin bakımı ve temizliğiyle yakından ilgilenen Deveci, zaman zaman da seçtiği araçlarından birine binerek kentin caddelerinde tur atıyor.

- "Üretimlerindeki gayrete ve emeğe hayran oluyorum"

Deveci,  en eskisi 1956 model olan otomobillerin hepsinin orijinal, az kilometreli, restorasyon görmemiş, 8 silindirli, otomatik vites, klimalı ve hidrolik direksiyonlu olduğunu söyledi.

Otomobillerin hepsinin üretildiği ilk günkü gibi çalıştığını ifade eden Deveci, tüm aksamlarının ve özelliklerinin de eksiksiz işler durumda olduğunu belirtti.

Deveci, duyduğu hayranlıkla bazen bir otomobiline bakarken dalıp gittiğinin çok olduğunu anlatarak, "Teknolojinin kısıtlı olduğu dönemlerde, bilgisayarlar, CNC tezgahlar yokken, ellerindeki eğelerle bu otomobilleri yapmışlar. Buna rağmen inanılmaz estetik detaylar görüyoruz. Bir otomobil ortalama 30 bin parçadan oluyor. Üretimlerindeki gayrete ve emeğe hayran oluyorum. Doğadan, uzaydan, uçaktan, kuşlardan, balıklardan etkilenmişler. Çok ilginç konseptte arabalar var. Mesela Cadillac Eldorado Seville köpek balığına, Chevrolet Impala Sport Coupe de kırlangıca benzer." ifadelerini kullandı.

- Araçlar konforlu

Otomobillerine karşı çok özel bir ilgisi ve sevgisinin olduğunu vurgulayan Deveci, "Bunlar benim çocuklarım gibi. Onlarla yaşıyorum. Bakıyorum, seviyorum, bakımını yapıyorum, çalıştırıp sesini dinliyorum. Kullanırken büyük bir haz duyuyorum. Hepsinin dizaynı, sanatsal değeri çok ayrı. O zamanların arabalarının kendine özel bir tarzı ve kimliği var. Uzaktan birini gördüğünüzde çok rahat, 'Bu şu modelin şu serisi' diyebilirsiniz." diye konuştu.

Deveci, klasik otomobillerin sonsuz ömür hesabıyla üretildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Klasik otomobillerin içi çok geniş ve rahat. Konfora dönük. Tabi o zaman yakıt problemi de çok yok. Bu arabalara bindinizde bir ev ferahlığı hissediyorsunuz. Onun yumuşaklığını ve sıcaklığını hissediyorsunuz. Sanki arabayla konuşuyorsunuz ve o da sizinle konuşuyor."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.