Konya
°C
Yeni Meram
13.12.2023 11:21

Konya’daki nişan skandalında aileden pes dedirten savunma: ‘İri duruyor diye okula göndermek istemiyoruz’

Konya ‘nın Beyşehir ilçesinde 13 yaşında nişanlandırılan C.S. ile 28 yaşındaki Ali G.’nin aileleri tepki çeken olayı skandal ifadelerle savunarak, durumun normal olduğunu söyledi. Çocuğun babası Osman S. “Bu olay ilk kez yaşanıyormuş gibi abartıldı” derken, yengesi, “Kızımız 13 değil 14 yaşında. İri duruyor diye okula göndermek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

A+
A-
13.12.2023 11:21
13.12.2023 16:03
0
8690
ABONE OL

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde yaşayan Osman S., sekizinci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızını aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan Ali G. ile nişanladı.

7 Aralık’ta evde yapılan nişan merasimi ise davetliler tarafından cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayınlandı. Sosyal medyada yayınlanmasının ardından Türkiye’nin gündemine oturan olayın ardından 13 yaşındaki çocuk, savcılık kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp yurda yerleştirildi.

“BU OLAY İLK KEZ YAŞANIYORMUŞ GİBİ ABARTILDI”

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre, iki aileden toplam sekiz yetişkinin bulunduğu odadaki herkes yaşanan nişan olayının normal olduğunu ve basın tarafından durumun abartıldığını savundu. Çocuğun babası Osman S., kızının 14 yaşında olduğunu, kızını nişanladığı Ali G.’nin ise 25 yaşında olduğunu öne sürerek, “Kızım bir yıldır bu çocukla konuşuyor. Biz de öğrenince laf söz olmasın diye söz kestik. Yaşı gelince de evleneceklerdi. Ama sanki bu olay ilk kez yaşanıyormuş gibi abartıldı” dedi.

Baba, köyde bu yaşlarda evliliklerin olduğunu söylediği anda ise odadaki diğer kişiler tarafından susturuldu.

“ZORLA BİR ŞEY OLMUŞ DEĞİL”

Ali G.’nin babası Fikret G. de, ‘İkisinin rızası da varmış. Bunlar zaten bir yıldır konuşuyormuş. Biz de gelip Allah’ın emriyle istedik, ailesi de verdi. Zorla bir şey olmuş değil. İfademizi de gerekli yerlere verdik’ diye konuştu. Ali G.'nin babası ‘13 yaşındaki kızın rızası mı olur?’ sorusuna da, babanın cevap vermesine fırsat vermeyen diğer aile üyeleri araya girip, “Bir yıldır görüşüyorlarmış zaten, zorla bir şey yok” cevabını verdi.

“SÖZ KESTİK Mİ HER ŞEY BİTER”

Ali G.’nin amcası Hasan G. ise “Medya her şeyi çok abarttı, tüm abartan medyaya dava açacağız. Çocuklar zaten bir yıldır konuşuyormuş, hata yapmasınlar diye biz de söz kestik. Bizde söz kestik mi her şey biter. Eğer ölmezlerse o evlilik gerçekleşir. Yaşları gelince de evlendireceğiz. Biz zaten ‘Dün söz kestik bugün hemen evlendirelim’ demedik ki. Her şeyin bir zamanı var, biz de zamanını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BURADA HERKES BU YAŞTA EVLENİYOR”

13 yaşındaki C.S.’nin evinden çıkarken başka bir komşusu bizi durdurup, ‘Bu köyde sanki bunlar ilk oluyormuş gelip bu garibanları mı buldunuz. Burada herkes bu yaşta evleniyor’ dedi.


Kadın konuşmaya devam edince, Ali G.’nin amcası, kadını susturup, “Sus bir de köyü hedef haline getirme, karıştırma oraları” dedi.

“İRİ DURUYOR DİYE OKULA GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ”

13 yaşındaki çocuğun amcasının eşi Şerife G. de 13-14 yaşlarında köyde onlarca kişinin nişanlandığını öne sürerek, şunları söyledi:

“Bu köyde kaçan çok fazla var onun önüne geçmek istedik. Ablası da bir yıl önce kaçmıştı. Biz de yanlış bir şey yapmasınlar diye söz kestik. Ama insanlar abartmayı seviyor. Hem bizim kızım 13 yaşında değil 14 yaşında ve kemikleri iri, 19 gibi duruyor. Hatta iri duruyor diye biz okula göndermek istemiyoruz. Nişanlandığında da çok mutlu oldu. Çünkü nişanlısını seviyor, kimse zorla bir şey yapmadı. Zorla olsaydı niye hepimiz evde olalım? Ailelerin ifadeleri alındı serbest bırakıldı. Ama insanlar kızı yaşını küçültü, çocuğun yaşını büyüttü. Biri 14, diğeri 25 yaşında. Sosyal medyada paylaşılmasaydı hiçbir şey de olamayacaktı.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.