Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Konya’da yasak başladı

Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa ilişkin Yönetmeliğin 16. maddesi gereğince, 11 Ağustos 2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, 01 Eylül 2024 - 31 Ağustos 2028 tarihleri arası su ürünleri av dönemine ait Tebliğlerin 37. maddesine göre Beyşehir Gölü'nde 15 Mart 2026 - 15 Haziran 2026 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığı yasaklandı.

Yasaklarda uygulanacak tedbirler şu şekilde açıklandı; “15 Mart 2026 tarihinden itibaren, ( 14 Mart gece 00:00 dan sonra) su ürünleri av yasağı süresince göle, hiçbir surette balıkçı teknesi açılmayacaktır. Mahallinde bulunan tüm balıkçı tekneleri kendi limanlarında toplu olarak karaya çekilecektir. Beyşehir Gölü’nü kiralayan S.S Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi; bölgeler, mevsimler, zamanlar, su ürünleri cinsleri, çeşitleri, ağırlık, boy ve av araçları yasaklarına uymayan üyelerine ana sözleşme hükümlerini uygulayacaktır.

 

Yasak süresi içerisinde teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ vs. gibi her türlü istihsal malzemesi bulundurulması yasak olup, bulunduğu taktirde görevlilerce el konularak, yasal işlemler yapılacaktır. Balık satışı yerleri ve fabrikalar yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan,balık miktarının stok tespiti için, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilecektir. Tespiti yapılan su ürünleri, İlçe Müdürlüğümüzden izin (nakil veya menşei belgesi) alınmadan nakli ve satışı yapılmayacaktır. Gemiler için verilen tekne adının ve ruhsat teskeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak görülebilecek şekilde teknelere yazılması veya takılması zorunludur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“İstiklal Marşı’nın Anlam ve Önemi” KTO’da anlatıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.